Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un Mercedes ML cu o remorcă de tractor, surprins pe străzile Chişinăului

14 Februarie 2022 - 08:59
Redacţia PiataAuto.md
Unii proprietari de SUV-uri îşi folosesc maşinile doar în condiţii absolut obişnuite de asfalt şi oraş, fără a pune prea mult accent pe partea utilitară din definiţia lor. Alţii, însă, nu ezită să-şi folosească deplin maşinile, făcând lucruri aproape incredibile. Un proprietar de Mercedes ML de primă generaţie a fost surprins ieri pe strada Meşterul Manole din Chişinău, tractând după el o ditamai remorcă de tractor, iar imaginea a devenit repede foarte populară în mediul online din Moldova. Pe cât de neobişnuit pare totul, însă, noi ne-am întrebat şi cât de posibilă e o asemenea remorcă din punct de vedere tehnic pentru acest model.
În primul rând, trebuie să amintim că acest model e un ML de primă generaţie, cu numele de cod W163, şi foarte puţini mai ştiu azi, dar el era construit pe cadru dur, ca un offroader adevărat. O perioadă a avut şi un motor de 4 cilindri, dar cele mai multe exemplare aveau motoare V6, ba chiar existau şi un V8 normal şi altul AMG. La capitolul diesel, existau motoare cu 5 cilindri în linie, de 2.7 litri, dar şi un V8. Într-un cuvânt, motoarele acestui model erau suficient de mari şi potente pentru a face faţă solicitărilor mai intense.
La tractarea unei remorci, însă, contează greutatea acelei remorci, dacă ea se încadrează în limitele admise pentru un model. Pentru ML, în funcţie de motorizări, greutatea maximă admisă a unei remorci echipate cu sistem de frânare oscila între 2,650 kg şi 3,500 kg. Problema acestei remorci de tractor, surprinse în Chişinău, e că de obicei asemenea modele pot avea frâne doar dacă sunt conectate la un sistem hidraulic la tractor, sistem pe care ML nu-l are. Prin urmare, cel mai probabil remorca era una lipsită de frâne, iar toată forţa de frânare o preia asupra sa Mercedesul. Şi întrucât remorca e mai mare şi mai înaltă, până şi nivelul elementului de fixare fiind mai sus, o frânare de urgenţă poate destabiliza şi răsturna cu uşurinţă SUV-ul din faţă. În situaţia de ieri, proprietarul pare să meargă cu remorca absolut goală. De asemenea, cineva dintre comentatori scria că există un asemenea ML în Moldova cu echipament suplimentar pentru a transporta asemenea remorci mari, deci putem lăsa şi o doză bună de prezumţie că proprietarul şi-a adaptat maşina sau remorca, astfel încât situaţia surprinsă ieri să fie făcută în siguranţă.

Sursa foto: Facebook / grupul GBM.Online
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter