Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) ZIL 157 şi GAZ-66, două camioane de demult, puse să înainteze prin zăpezi mari în zilele noastre

4 Februarie 2022 - 19:40
Redacţia PiataAuto.md
ZIL 157 e un camion de demult, într-atât de demult încât mulţi dintre noi nici nu ştim că el s-a construit, de fapt, aproape 40 de ani cu diverse perfecţionări. Totuşi, lansarea iniţială a avut loc în 1958, adoptând o cabină de ZIS 151, iar marele său avantaj era că, în ciuda clasei medii de tonaj, camionul avea o formulă 6x6 cu tracţiune pe toate 6 roţi, fapt care-l făcea extraordinar de capabil.
Pe de altă parte, despre GAZ-66 am vorbit de mai multe ori, iar acest camion era mult mai uşor, avea tracţiune 4x4 cu doar două punţi, dar datorită gărzii la sol înalte şi a unui sistem de tracţiune integrală rezistent cu diferenţiale blocabile, era de asemenea foarte capabil în teren dificil, unica dificultate fiind uneori motorul cam slab.
Ei bine, ambele camioane de demult având notorietatea de a se descurca bine în condiţii grele, un canal de YouTube din Rusia, deţinut de aceeaşi mecanici din sat care au modificat şi un tractor cu motor V8 de Lexus, acum a pus ambele modele într-o comparaţie directă la înaintări prin zăpadă. Doar că de această dată ambele camioane sunt standard, cu motoarele lor originale, fapt care face comparaţia şi mai intrigantă. Mai ales că autorii acestei comparaţii au mers atât de departe în inima pădurilor siberiene, încât au dat peste zăpezi de peste 1 metru, care s-au dovedit a fi prea mari chiar şi pentru aceste camioane construite pentru asemenea condiţii!
Vezi totul în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate dacă ai nevoie.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter