Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Dakar 2023 a început intens din prima zi, cu primul pilot evacuat cu elicopterul, cu cehii dominând la camioane şi Audi devansând Toyota

2 Ianuarie 2023 - 15:18
Ilie Toma
Din prima zi a anului 2023, raliul Dakar a început cu intensitate deplină, primul segment având 368 km de cursă intensă, la care s-au mai adăugat 235 km de parcurgere pe drumuri civile. Dar kilometrii care au contat pentru cronometru au fost cei 368 şi eu au fost nemiloşi pentru participanţi. Chiar din prima zi s-a produs primul abandon cu primul pilot evacuat de un elicopter, iar dificultăţile neaşteptate pentru ceilalţi participanţi nu s-au lăsat aşteptate. Or, nu în zadar Dakar e una din puţinele curse de pe planetă unde e imposibil să prezici cum vor derula lucrurile şi niciodată aici nu vei privi o cursă în care te vei plictisi să vezi aceiaşi oameni zumzăind în cercuri pe aceleaşi locuri. Nu, aici totul are loc în pustietăţile naturii, cu condiţii în care trebuie să ai orientare în spaţiu şi pe care trebuie să le înfrunţi cu dârzenie, chiar dacă ai în palmares participări anterioare la Dakar sau chiar victorii! Nimic nu e garantat. Nimic nu vine implicit.
Sam Sunderland, motociclistul învingător de anul trecut de la Dakar din clasa motocicletelor, a avut un accident grav ieri, în ziua 1, şi a fost evacuat de urgenţă ieri de un elicopter cu echipă medicală la bord. În rezultat, chiar dacă Sam a fost învingător anul trecut, în acest an a abandonat chiar din prima zi. Şi pe lângă el, alţi doi motociclişti au mai abandonat ieri.
La fel de dificilă a fost ziua pentru învingătoare etapei preliminare, Cristina Guttierez, considerată favorită la clasa T3, care a pierdut ieri 20 minute în probleme la bolidul său, din cauza a două pene la roţi. În rezultat, ea a ajuns pe locul 9 în clasa sa, cilianul Francisco Lopez Cantardo ajungând primul.
La clasa maşinilor, pilotul de Formula 1 Carlos Sainz a venit să-şi viziteze tatăl senior cu acelaşi nume de Carlos Sainz, care a pilot Audi. Se pare că vizita i-a fost de bun augur lui Carlos Sainz senior, care a ajuns primul la final şi a mai subliniat astfel încă o dată pretenţiile celor de la Audi din acest an de a lupta pentru vitorie. Campionul de anul trecut, Nasser Al-Attiyah, a pierdut timp preţios la final şi a ajuns tocmai pe locul 6. Celelalte două echipe Audi, apropo, au avut rezultate mai modeste, ajungând pe locul 8 şi 13 în clasa maşinilor.
La clasa camioanelor, piloţii cehi domină clasamentul primilor 10, chiar dacă deocamdată n-o fac cu camioane cehe, ci cu Iveco. Pe locul 1 a ajuns Martin Macek cu un Iveco Powerstar.
Dar, partea frumoasă e că Alex Loprais, nepotul legendarului Karel Loprais, a ajuns de această dată locul 2 cu camionul său Praga V4S!
Locul 3 e ocupat de o echipă veteran din Olanda de la Dakar, Team de Rooy, cu un camion Iveco, iar pe locul 4 s-a clasat camionul Tatra al celor de la Tatra Buggyra ZM Racing. Ah, da şi locul 5 e ocupat tot de un camion Tatra, al aceleiaşi echipe.
A fost o zi de Dakar adevărat, deci, cu suspans, dramă şi imprevizibil în doze uriaşe. Vezi totul în video-ul de mai jos, publicat de organizatorii Dakar.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter