Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) La o vârstă de peste 60 de ani, acest pasionat de motoare cu reacţie îşi urmează visul într-un deşert din SUA, construind şi conducând vehicule

3 Martie 2023 - 13:28
Redacţia PiataAuto.md
Există oameni care nu îmbătrânesc niciodată. Încărunţesc, îşi schimbă aspectul fizic, dar spiritul lor nu se simte bătrân niciodată. Robert Maddox e cu siguranţă unul din acei oameni, care e pasionat de la vârsta de 10 ani de aerodinamică şi motoare cu reacţie, şi care şi acum, la cei peste 60 de ani care-i are, continuă să-şi urmeze visul, construind tot soiul de vehicule artizanale blindate şi conducându-le în deşert, în SUA.
Robert Maddox are şi o poreclă, „Crazy Rocketman”, şi e clar de unde i se trage. A construit primul motor cu reacţie la o vârstă de puţin peste 20 de ani, iar în adolescenţa sa a citit toate enciclopediile pe care le putea găsi. A făcut mai apoi sărituri cu costume aerodinamice din avion fiind fascinat de aerodinamică şi libertatea cerului. A continuat să tot construiască motoare cu reacţie toată viaţa sa, preferatele sale fiind cele cu pulsoreactor. Dar nu a lucrat niciodată ca inginer într-o echipă mare, fiind mai degrabă un renegat, care a conceput întotdeauna totul de unul singur.
De mai mulţi ani încoace, Maddox are şi un canal de YouTube, unde-şi publică din când în când experienţele sale de condus în deşert cu noile construcţii. A pus motoare cu reacţie pe cele mai năstruşnice vehicule, inclusiv vehicule foarte mici, care abia fac faţă puterii unui motor cu reacţie.
A ajuns până într-acolo încât să pună motoare cu reacţii pe skateboard-uri, biciclete, sănii şi vehicule improvizate pe 3 sau 4 roţi.
Şi adeseori experimentele sale exagerează cu puterea, într-un mod jovial, care se lasă cu efecte spectaculoase. Pe un vehicul construit acum câteva luni, de exemplu, ţevile ieşire a gazelor rezultate din ardere s-au topit după câteva minute de condus în deşert!
Vezi mai jos acel vehicul cu motor cu reacţie, care ajunge să-şi topească ţevile. E clar, acest om nu se plictiseşte nici la o vârstă de peste 60 de ani!
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter