Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Un elicopter Black Hawk va continua să survoleze Chişinăul şi împrejurimile, iar autorităţile vin cu informaţii adiţionale

5 Mai 2023 - 09:07
Redacţia PiataAuto.md
Săptămâna curentă deasupra Chişinăului şi localităţilor din jur a putut fi observat în repetate rânduri un elicopter Black Hawk al poliţiei din Polonia, aflat în antrenamente cu forţele de ordine din Republica Moldova, în special cu brigada de intervenţie rapidă Fulger. Astăzi noapte au avut loc şi zboruri nocturne deasupra capitalei şi împrejurimilor, iar autorităţile vin cu noi informaţii despre durata şi forma antrenamentelor pentru următoarea perioadă.
Exerciţiile cu elicopterul Black Hawk sunt desfăşurate în contextul pregătirilor pentru summitul Comunităţii Politice Europene (CPE), care va avea loc în Republica Moldova în perioada 1-2 iunie 2023. La summit vor fi prezenţi peste 50 de şefi de state şi guverne din Europa, fiind evenimentul internaţional cu cea mai mare amploare, organizat vreodată în Moldova, iar asta înseamnă că se impun şi măsuri de securitate extraordinare, neaplicate până acum la întruniri mai mici.
Astfel, Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă al MAI, împreună cu alte structuri ale Ministerului de Interne, au anunţat aseară despre exerciţiile nocturne cu elicopterul cu aplicarea tehnologiei Night Vision, care permite monitorizarea şi acţiunile aferente pe timp de noapte. De asemenea, autorităţile spun că antrenamentele cu Black Hawk vor continua şi în zilele următoare, inclusiv azi, dar în contextul unor asemenea pregătiri tactice pentru asemenea categorii de evenimente internaţionale, mai multe informaţii despre ele nu sunt dezvăluite complet sau pot fi dezvăluite doar cu puţin timp înainte de demararea acelor exerciţii, din raţiuni de securitate.
Prin urmare, elicopterul Black Hawk va continua să fie văzut şi auzit, iar acest lucru trebuie tratat ca o normalitate. Pe parcursul întregii luni mai, forţele de ordine vor continua să desfăşoare exerciţii de pregătire avansată pentru summit.
Elicopterul Black Hawk, sau Sikorsky UH-60 Black Hawk după denumirea completă, e unul din cele mai renumite modele de elicoptere din lume datorită peliculei cinematografice care l-a făcut renumit. A fost introdus pentru prima dată în 1974, dar continuă a fi produs până în prezent, fiind fabricate un număr excepţional de mare de exemplare, peste 5.000 la număr în toată lumea. Elicopterul are elice cu 4 pale, atât cea mare superioară, cât şi rotorul anticuplu, iar propulsia e asigurată de două motoare cu reacţie turbopropulsoare General Electric T700. Elicopterul poate transporta 11 oameni sau poate ridica în aer greutăţi de până la 4,1 tone. Configuraţia sa cu uşi uşor de deschis în aer şi cu vizibilitate excelentă, în combinaţie cu manevrabilitatea extraordinară în aer şi fiabilitatea impecabilă, l-au recomandat ca unul din cele mai bune modele pentru misiuni de securitate, atât survolare şi intervenţie a forţelor de poliţie, cât şi în dotările armatelor.
Foto: Elicopterul Black Hawk prezent acum în Chişinău la antrenamente, din dotarea poliţiei poloneze
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter