(VIDEO) Un youtuber a convertit un Humvee din 1995 la propulsie electrică, iar rezultatul e curios

4 Mai 2023, 18:50
Redacţia PiataAuto.md
Humvee este probabil cel mai uşor de recunoscut vehicul militar din ultimele decenii, iar maşinile care se pensionează din armată ajung adeseori să fie cumpărate la licitaţii de pasionaţi. O asemenea maşină, fabricată în 1995, a fost cumpărată de un youtuber acum 2 ani, iar în acest răstimp protagonistul a muncit la convertirea lui la propulsie electrică.
Maşina a primit un electromotor puternic, care provine de la un remorcher de avioane, folosit pe aeroporturi. Bateriile şi-au găsit loc în zona banchetei spate şi provin de la o Tesla Model X, însumând 95 kWh capacitate.
Motorul e cuplat la un reductor şi la cutia de transfer a tracţiunii integrale, care distribuie ulterior tracţiunea în mod mecanic între punţi, prin diferenţiale libere Torsen. Nu există un blocaj electronic aşa că atunci când o roată pierde aderenţă, acea punte e pusă în dificultate.
Prima ieşire cu maşina finalizată a fost menită şi să testeze mai mulţi parametri din viaţa reală, cum ar fi autonomia. Din această primă ieşire, se poate constata că bateria de 95 kWh asigură o autonomie de doar 100 mile, deci circa 160 km. Asta înseamnă un consum de circa 60 kWh/100 km, cam de 3 ori mai mult decât un SUV electric modern. Prin urmare, Humvee a rămas fidel caracterului său de a consuma foarte mult şi în ipostază de vehicul electric.
Şi, desigur, ieşirea a fost menită şi să testeze capacităţile acestuia de a înainta în teren dificil, lucru pe care, cu mici dificultăţi, l-a şi demonstrat.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,228
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!