Tatra a produs şi livrat cele mai mici camioane Phoenix, în formulă 4x4, pentru serviciile de deszăpezire din Cehia

7 Decembrie 2023, 18:03
Redacţia PiataAuto.md
Camioanele Tatra au reputaţia unor vehicule invincibile în teren dificil, iar formulele lor de tracţiune pot ajunge nu doar 6x6, ci şi la 8x8, 10x10 sau chiar în formule speciale mai extinse pentru camioane cu misiuni speciale. Dar acum producătorul ceh a produs şi livrat cele mai mici camioane Phoenix, cu ampapament mic, cu doar două punţi şi cu tracţiune 4x4, pentru serviciile de deszăpezire din Cehia.
Aşadar, tendinţa serviciilor din Cehia de a da preferinţă vehiculelor fabricate în Cehia se extinde şi aici, după ce în ultimii ani serviciile de pompieri au primit în toată ţara aproape exclusiv camioane Tatra, de toate dimensiunile şi capacităţile posibile.
Serviciile de deszăpezire din această ţară au o diversitate mare de camioane în dotare, de la Unimog-uri compacte până la Volvo, Mercedes sau Scania. Doar că, pe lângă formulele cu 3 axe, aceste servicii au nevoie de multe camioane foarte compacte, cu două axe, care să poată servi acestor funcţii.
Aşa că şi Tatra a făcut un efort în a-şi adapta camionul Phoenix la o asemenea versiune scurtă şi ca ampatament, şi ca număr de punţi. Tatra a mai produs şi mai produce camioane 4x4, dar de obicei e vorba de modele din familia Force sau cele create cu scop militar mai special. Acum, însă, camioanele Tatra vor putea începe a lua locul altor mărci în serviciile de deszăpezire ale Cehiei, primele unităţi fiind livrate în regiunea Pardubice.
Tatra menţionează că livrarea a inclus şi camioane cu 3 punţi, cu tracţiune 6x6, mai uzuale pentru ceea ce se producea anterior.
Foto: Camion Tatra 6x6 din cele livrate anterior

Dar accentul e pus pe noile camioane ultra-compacte Phoenix, cu tracţiune 4x4 şi roţi duble pe puntea din spate, care concurează astfel atât cu modele de talie similară de la Scania sau alţi producători renumiţi de camioane, cât şi cu modele mai specializate pentru mentenanţa drumurilor, precum cele de la Unimog.
0
7,530
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!