Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Primele două Tesla Cybertruck declarate daună totală de asigurări au provocat îngrijorări despre costurile de reparaţii pentru noul model

25 Iunie 2024 - 14:01
Redacţia PiataAuto.md
Tesla Cybertruck are deja câteva luni pe piaţă, iar primele accidente cu noul model se făcuseră remarcare la doar câteva săptămâni distanţă. Chiar dacă lista oficială de preţuri pentru anumite componente nu e ieşită din comun, iar construcţia bateriei sugerează că ar avea implantate în ea rezerve de rezistenţă şi deformare, acum au ieşit la iveală primele două exemplare de Tesla Cybertruck declarate daună totală de companiile de asigurări, iar gradul relativ mic de avariere a acestor a stârnit îngrijorări despre costurile de reparaţii pentru noul model electric.
Cele două maşini au fost scoase la vânzare prin licitaţie online, fiind marcate drept daună totală de asigurări, iar asta înseamnă că dacă un Tesla Cybertruck din ediţiile iniţiale costă cam 99-110 mii dolari, costul estimat al reparaţiilor ar trebuie să constituie circa 70 mii dolari pentru ca o companie de asigurări să-l declarare astfel sau pur şi simplu nici un service n-ar putea garanta livrarea de piese şi efectuarea reparaţiilor în timp util, ceea ce în cazul lui Tesla ar fi mai puţin probabil.
Primul exemplar a fost implicat într-un accident frontal, care i-a afectat componentele de oţel inoxidabil din faţă şi bara de protecţie din plastic, dar şi mai multe componente de după bara propriu-zisă.
Maşina, însă, pare relativ integră în structura sa, în alinierea aripilor frontale cu montanţii frontali, în alinierea roţilor faţă, deci teoretic gradul de daune n-ar fi trebuit să fie atât de mare, chiar dacă în interior s-au declanşat airbag-urile frontale.
Da, în interior airbag-urile s-au declanşat şi ar fi necesară înlocuirea lor, cu tot cu o planşă de bord nouă, plus alte elemente la centurile de siguranţă, dar toate aceste elemente n-ar trebui să cuantifice sume atât de mari, încât să se ajungă la daună totală, or, aici bateria şi structura maşinii par neatinse.
Cel de-al doilea Cybertruck declarat daună totală pare de-a dreptul neatins de vreo intemperie, însă adevărul e că maşina a fost uşor inundată.
Marele paradox e că maşina are aplicate pe ea abţibilduri care indică până unde a ajuns apa, iar nivelul apei a fost mai jos de uşi, deci teoretic nici n-ar trebui să se fi considerat inundaţie, mai ales că Elon Musk a declarat de multe ori că bateria modelului e încapsulată şi că maşina poate chiar pluti pe apă pe perioade scurte, deşi condiţiile garanţiei maşinii interzic asta.
Totuşi, se pare că deja această linie de inundare a acestui Cybertruck i-a fost fatală şi maşina a primit un cost prea mare pentru reparaţii, dacă a ajuns daună totală. Şi e păcat că această maşină electrică a reuşit să parcurgă doar 26 mile, deci puţin peste 40 km.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter