Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Doi youtuberi canadieni au amintit lumii că Alfa Romeo are două sedanuri similar de superbe, chiar dacă unul costă 100 mii, iar altul poate fi găsit la 15 mii dolari

25 Iunie 2024 - 16:41
Redacţia PiataAuto.md
Alfa Romeo e o marcă italiană despre care se vorbeşte la trecut mai des decât la prezent, parţial pentru că gloria istoriei sale a fost atât de mare, încât e greu de echivalat, parţial pentru că multe din modelele ultimilor vreo două decenii au fost cam şubrede în consistenţa oferită. Iar asta îi face pe pasionaţii auto să omită adeseori încercările cu adevărat spectaculoase ale Alfa Romeo de a a crea modele admirabile şi-n zilele noastre. Doi youtuberi din Canada au vrut să amintească lumii că marca italiană are două sedanuri similar de superbe, chiar dacă unul costă 100 mii, iar altul poate fi găsit la mâna a doua, într-o stare foarte bună, cu 15-20 mii dolari canadieni, ceea ce ar fi cam 12-15 mii dolari SUA.
Desigur, sedanul la preţ de vârf ierarhic e Alfa Romeo Giulia Quadrifoglio, modelul cu un motor V6 de 510 CP, pe care abia actualul BMW M3 l-a putut echivala în performanţe. Şi totuşi, aproape din toate cursele drag race şi tot soiul de întreceri Giulia Quadrifoglio lipseşte cu desăvârşire, iar întrecerile au loc între BMW, Mercedes, Audi, iar uneori şi alte modele.
Aşadar, maşina e un mare absent adeseori, fiind ferită de atenţia multora, dar, de fapt, e una din cele mai superbe creaţii create de Alfa Romeo în ultimii ani şi e acel model care a fost creat iniţial în ipostază de top absolut, apoi de la el au derivat modelele mai simple.
Asta înseamnă că până şi maşina mai ieftină din video, Giulia Ti, are o mare parte din consistenţa inginerească a versiunii cu performanţă de top. Chiar dacă aceasta din urmă are un motor de 4 cilindri, ea are o suspensie similară şi un centru de greutate similar, ceea ce-i asigură o ţinută de drum formidabilă şi o plăcere de condus cu multe în comun.
Şi paradoxul e că cele două maşini, ambele în culoare roşie şi cu mici detalii de carbon, arată foarte asemănător. Astfel, până şi cineva care cumpără maşina ieftină, la mâna a doua, va avea o imagine similară de privit când se apropie de maşină sau se depărtează de ea şi o priveşte cu admiraţie.
Desigur, fiind o Alfa Romeo, are mici stângăcii în ea, dar şi legende despre fiabilitatea ei, dar şi asta e parte din magia ei.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter