Koenigsegg va oferi o maşină gratis în loc proprietarului unui Jekso, căruia i-a luat foc maşina în Grecia

5 Iulie 2024, 12:20
Redacţia PiataAuto.md
Compania suedeză Koenigsegg, producătoarea unor hypercar-uri superbe, a anunţat că va oferi gratis o maşină în loc proprietarului unui Jesko, căruia i-a luat foc recent maşina în Grecia. Decizia vine după o investigare profundă a motivelor incendiului, ancheta concluzionând că o conductă a sistemului hidraulic a fost de vină pentru o scurgere de lichid din acest sistem, care a şi dus la declanşarea incendiului.
Incendiul a avut loc acum două săptămâni, în timp ce proprietarul său participa la un tur de condus european cu supercar-uri şi maşini sport, numit 6to6 Europe Tour. Turul era abia în prima zi din 6 zile cât a durat, unde maşina trebuia să parcurgă 3.000 km. Însă acel exemplar de Jesko a luat foc pe autostradă şi a ars puternic până la venirea pompierilor, într-o situaţie care aminteşte de cea relatată ieri cu turul Ferrari şi 3 maşini distruse în prima zi.
Imediat după acel incident, Koenigsegg i-a rugat pe proprietari să nu-şi conducă maşinile până cauza incendiului va fi identificată. Producătorul a investigat maşina şi a ajuns la concluzia că nici motorul, nici cutia sau sistemele de răcire n-au fost cauza incendiului. Însă în spatele vehiculului erau urma de lichid hidraulic, cea ce a dus treptat la concluzia că o conductă din sistem a cedat şi a lăsat lichidul din sistemul presurizat să curgă şi să provoace incendiul.
Acum Koenigsegg spune că va echipa acest sistem cu un senzor care va sesiza imediat scurgerile prin pierderile de presiune şi va opri imediat sistemul, pentru a nu lăsa lichidul să se scurgă. Această măsură de precauţie, împreună cu o actualizare de soft, e testată acum şi va fi instalată gratuit pe toate exemplarele Jesko.
Odată ce cauza incendiului a devenit cunoscută, Koenigsegg şi-a liniştit proprietarii şi le-a permis din nou să conducă, urmând să-i anunţe când vor fi invitaţi pentru lucrări de actualizare la maşina lor.
Şi, cel mai important, producătorul suedez a anunţat că a decis să-i furnizeze un nou Koenigsegg gratuit proprietarului căruia i-a ars maşina în Grecia, întrucât acesta n-a avut nicio vină în întâmplarea de acolo, iar compania suedeză vrea să-i ofere experienţa desăvârşită pe care acesta o merită în continuare.
Explicaţiile şi promisiunea publică de a livra o maşină în loc au fost făcute personal de şeful şi fondatorul Koenigsegg, Christian von Koenigsegg, omul care se bucură de un respect enorm din partea fanilor şi a întregii industrii, pentru priceperea sa inginerească, dar şi pentru maniera onestă şi admirabilă de a face faţă unor asemenea situaţii.
Exemplarul de Koenigsegg care a ars a fost unul special, având bifată opţiunea de elemente structura de carbon lăsate la vedere, opţiune care costă 440.000 dolari, doar ea!
4
2,170
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!