(VIDEO) Cum arată construcţia celui mai mare nod rutier din România, de tip turbion, între autostrăzile A7 şi A8

30 Iulie 2024, 09:52
Redacţia PiataAuto.md
Autostrada A7 şi ritmul în care se munceşte la ea a devenit emblematică în România, cu sute de muncitori şi utilaje în acţiune permanentă. Dar odată cu autostrada A7 e construită şi joncţiunea cu autostrada A8, în apropiere de Paşcani, în ceea ce va deveni cel mai mare nod rutier de autostrăzi din România, acesta fiind şi primul nod de tip turbion din ţară. Autorul unui canal de YouTube, specializat în filmările lucrărilor de infrastructură, a publicat de curând un nou video cu starea actuală a lucrărilor.
Nodul rutier are un diametru ce ajunge până la 2 km dacă sunt luate în calcule limitele căilor de acces, şi ocupă o suprafaţă totală de 220 hectare. Doar acest nod rutier are 12 pasaje şi 5 podeţe, iar viteza pe cele 8 bretele ale sale va fi limitată la 80 km/h.
Întrucât prin regiune, la o rază de peste 200 km, autostrăzile A7 şi A8 vor fi singurele care vor trece, şi noul rutier va fi unul de o importanţă deosebită, care va asigura direcţionarea unui flux mare de trafic regional şi internaţional.
Din video-ul publicat ieri se poate vedea tasarea drumurilor şi bretelelor ce vor forma noul nod rutier, iar pe alocuri încă se mai fac lucrări de excavare şi munci cu buldozerul pentru pregătirea acestui teren.
Deci mai urmează o serie de lucrări înainte de a trece la construcţii de structură ale pasajelor şi la eventuale asfaltări. Dar, în acelaşi timp, prin tasările deja făcute se poate vedea scara imensă a acestui nod rutier.
Lucrările sunt făcute de aceeaşi asociere de companii care construieşte şi loturile actuale ale autostrăzii A7 de până la Paşcani, prin urmare şi numărul de utilaje care muncesc la noul nod rutier are o anvergură similară.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
2
12,021
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!