(VIDEO) Dacia Duster, comparată de germani cu Bentley Bentayga şi Alfa Romeo Stelvio în traversarea Alpilor pe poteci de offroad

30 Iulie 2024, 14:17
Redacţia PiataAuto.md
Dacia Duster de generaţie precedentă continuă a fi unul din cele mai apreciate modele de amatorii de offroad practicat cu buget accesibil. Capacităţile sale excelente de trecere raportate la costul său au fost demonstrate de multe ori de pasionaţi, chiar şi de cei mai curajoşi aventurieri, care îndrăznesc să ajungă în offroad foarte dificil cu ea, echipând-o cu câteva elemente de minimă pregătire. Ei bine, protagoniştii unei emisiuni TV din Germania au publicat de curând un video filmat ceva mai mult timp în urmă, în care aceştia au comparat Dacia Duster cu Bentley Bentayga şi Alfa Romeo Stelvio în traversarea Alpilor pe cel mai înalt pas montan de offroad, după zic aceştia, la peste 3.000 metri altitudine.
Germanii şi-au dorit să vadă câtă capacitate de înaintare în offroad dur mai păstrează SUV-urile de azi şi cum variază ea în funcţie de preţ şi ierarhia acestor modele, de aici venind şi ideea de a alege SUV-uri foarte diferite.
Dacia Duster a fost aleasă pentru geometria ei foarte bună şi cursele lungi la suspensie, dar şi datorită preţului accesibil al generaţiei precedente.
Prima probă pe traseul montan a fost traversarea unui vad, iar aici Bentley şi Alfa Romeo au avut mici bătăi de cap, întrucât Bentley poate trece prin ape de doar 50 cm, iar Alfa Romeo — şi mai puţin, având admisia plasată jos.
Dar se pare că vadul era mai puţin adânc de atât, aşa că toate trei au trecut cu bine prin râul de munte.
Şoferul din Duster a ţinut să menţioneze că maşina sa are nevoie să înainteze cu minim 8-10 km/h ca să aibă suficientă putere, iar în offroad extrem asta ar fi o problemă.
Şoferul din Bentley, aparent cu experienţă de pilot, n-a putut înainte pe o potecă dintr-un vârf muntelui, din cauză că nu avea vizibilitate şi nu simţea unde sfârşesc limitele maşinii şi a renunţat să treacă pe acolo cu totul.
Cel de la volanul lui Alfa Romeo Stelvio şi-a dorit să oprească ESC-ul, dar n-a găsit cum şi din vârful muntelui n-a putut să sune service-ul Alfa Romeo, decât la nişte linii automatizate. Prin urmare, cei din Alfa a nici n-a dorit iniţial să încerce să abordeze o urcare abruptă de munte, cu pietriş pe jos.
A urcat Dacia Duster, însă. Dar şi aici şoferul a avut probleme, oprindu-se pe la mijloc şi părând că nu mai are aderenţă. În cele din urmă tot a reuşit să înainteze.
Şi pilotul din Alfa Romeo a îndrăznit într-un final să încerce cu tot cu ESC-ul pornit şi maşina a urcat. Apoi şi Bentley a urcat cu bine.
Mai apoi, a urmat traversarea unor străzi înguste printr-un sătuc părăsit din vârf şi aici Bentley n-a putut urca, dar ca şi proba cu poteca din vârf, această traversare era în afara baremului şi Bentley n-a fost cumva penalizat.
Mai apoi, la o probă de treceri prin denivelări, apoi un pic de apă şi mâl, Alfa Romeo a eşuat din start şi a trebuit tractată.
La traversarea mâlului, Duster a rămas blocat şi şoferul n-a încercat prea mult să iasă de acolo, aşa că Duster a eşuat la această probă.
Doar Bentley a trecut cu bine şi a ieşit învingător. Doar că tot testul pare un pic discutabil, întrucât Bentley a avut două eşecuri necontorizate.
Vezi totul în video-ul de mai jos. Poţi include subtitre cu traduceri automatizate în engleză sau română din comenzile player-ului.
1
14,958
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!