(VIDEO) Noul Lamborghini Revuelto V12 hibrid a pierdut detaşat în faţa unui model Ferrari lansat 5 ani în urmă şi abia ţine piept unui alt model incipient

27 Iulie 2024, 14:44
Redacţia PiataAuto.md
În ultimii ani, tendinţa ca noile modele de performanţă, ba chiar şi supercar-urile, să devină hibride e tot mai răspândită. Şi, de fapt, de cele mai multe ori e vorba de sisteme plug-in hibride, iar scuza oficială în faţa autorităţilor de omologare este că astfel ele ar avea emisii mai mici, iar pentru cumpărători scuza ar fi că electromotoarele adiţionale pot oferi o putere suplimentară, astfel încât maşinile să devină mai rapide. Doar că de multe ori greutatea adiţională, adusă de electromotoarele şi bateriile în plus anulează surplusul de putere câştigat.
Trei asemenea supercar-uri hibride — Ferrari 296, Ferrari SF90 şi Lamborghini Revuelto, s-au întrecut de curând între ele, încercând să demonstreze că sistemul lor de propulsie hibridă ar fi mai performant decât al celorlalte. Ce mai noi model de aici e Lamborghini Revuelto, care a avut curajul să păstreze un motor V12 în sistemul său de propulsie, doar că rezultatul final nu e tocmai impresionant în performanţa transpusă pe asfalt.
Primele curse au fost între Ferrari 296 şi Lamborghini Revuelto. Modelul Ferrari dezvoltă 830 CP în total, transmişi doar pe puntea spate, şi a reuşit să rămână uşor, la doar 1.470 kg, iar asta l-a făcut să fie aproape la fel de rapid ca Lamborghini Revuelto, cu un sistem de 1.015 CP, dar cu o greutate de 1.772 kg.
Modelul Ferrari a şi învins o dată, dar în celelalte curse câştiga în mod evident la acceleraţii spre final. Doar la porniri, modelul Lambo era în faţă, datorită tracţiunii integrale.
Apoi protagoniştii din video au vrut să dea şansa unei revanşe pentru Revuelto în faţa unui SF90, or, alte două exemplare ale aceloraşi modele se întrecuseră anterior, şi Lamborghini a pierdut.
Multiplele încercări de această dată au demonstrat în mod clar că SF90, cu sistemul său de propulsie cu motor V8 şi electromotoare, ce însumează 1.000 CP, e mai puternic decât Revuelto cu motor V12 1.015 CP în total. Şi asta pentru că Ferrari e şi cu 200 kg mai uşor.
Ferrari a învins şi la curele cu start din mişcare, şi în cele cu toate variaţiile de regimuri posibile, iar asta poate fi o problemă de imagini pentru un model nou, abia lansat pe piaţă, precum Lamborghini Revuelto, pentru că pierde în faţa unui model Ferrari lansat tocmai în 2019! E cât se poate de ruşinos, deci, ca un Lamborghini să piardă în faţa unui model concurent de 5 ani vechime pe piaţă!
Vezi toate întrecerile în video-ul de mai jos.
1
4,099
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!