Chinezii de la Dongfeng au lansat un model electric concurent pentru Dacia Spring în Europa

20 August 2024, 18:12
Redacţia PiataAuto.md
Producătorul chinez Dongfeng a lansat un model electric bugetar în Europa, cu care planifică să concureze cu Dacia Spring, dar şi modele mai noi lansat, precum Citroen e-C3, Fiat Grande Panda şi modelul compact al chinezilor de la Leapmotor. Noul model are numele de Nammi Box, Nammi fiind numele mărcii.
Marca e una absolut nouă pentru Europa, dar chinezii nu au nicio problemă cu asta şi mizează să se lanseze întâi în ţările unde Dongfeng are deja marca sa de lux Voyah prezentă, ţări precum Elveţia şi Norvegia. În Elveţia, spre exemplu, e ţintit un preţ de circa 21.990 franci, echivalentul a circa 23.000 euro, deci exact cam cât ţinea şi Citroen e-C3.
Prin urmare, noul model chinezesc nu va fi neapărat mai ieftin decât cele bugetare din Europa, iar aici e foarte probabil ca noile taxe de import să fi avut un rol. Totuşi, Elveţia nu e o ţară UE, aşa că mai degrabă în cazul Elveţiei e doar o echivalare de preţ şi o mizare pe faptul că elveţienii vor fi generoşi şi se vor încumeta să plătească aceşti bani pe un mic model electric chinezesc.
Această mizare pe jumuleala elveţienilor e confirmată şi de faptul că în Norvegia, o altă ţară non-UE, aceeaşi maşină va avea un preţ final de 16.000 euro.
Noul model are 4,03 metri lungime şi se poziţionează ca un crossover electric, deşi e greu de distins limita dintr-un hatchback şi un SUV compact în acest caz.
Bineînţeles, modelul are tracţiune pe o singură punte, cea din faţă în acest caz, şi dezvoltă doar 70 kW, deci 95 CP. Sunt oferite două baterii LFP la alegere, de 31,5 kWh sau de 42,3 kWh, iar promisiunile de autonomie sunt de circa 330 km în primul caz şi de 435 km în al doilea caz.
Sună foarte optimist, or, maşina ar trebui să consume sub 10,0 kWh/100 km ca să poată atinge aceste cifre de autonomie.
1
1,457
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!