După multe amânări, a fost anunţată licitaţia şi pentru ultimul lot al autostrăzii A7 din România, între Suceava şi Paşcani

22 August 2024, 10:12
Redacţia PiataAuto.md
Despre autostrada A7 din România se vorbeşte adeseori ca despre un exemplu al lucrărilor făcute în ritm galopant, la scară mare, dar acest fapt e valabil pentru cei 320 km de autostradă, de la punctul său de pornire din sud până la nodul rutier de la Paşcani. Segmentul de la Paşcani la Suceava a fost mult timp împotmolit în proceduri birocratice şi contestări şi abia în ultima lună au fost anunţate ultimele licitaţii pentru ultimele două loturi ale ultimei secţiuni.
Foto: Imagine simbol, cu lucrări la autostrada A7 pe segmntele sudice

Una din licitaţii, pentru lotul 1, dintre Paşcani şi Roşcani, de 33 km lungime, a fost anunţată în iulie, iar acum, în august, a demarat şi licitaţia pentru ultimul lot, numărul 2, de 28,97 km, cuprins între nodul rutier de la Roşcani şi aeroportul Suceava.
Dacă lotul 1 are mai mule poduri şi pasaje, atunci lotul 2 pare să conţină mai puţine construcţii complexe, conform celor anunţate de CNAIR. Există totuşi două construcţii mai mari — un pasaj de 625,10 metri peste calea ferată CF511 şi un pod mare, de 845,10 meri, peste râul Siret şi DJ208C. Deci, chiar dacă sunt mai puţine la număr, aceste construcţii vor fi destul de complexe.
Licitaţia anunţată prevede un termen limită de depunere a ofertelor de 30 septembrie 2024, cu o durată de executare de 30 de luni, 6 luni fiind atribuite proiectării şi 24 luni construitei.
CNAIR stimează un cost de 3,6 miliarde de lei pentru acest lot de 28,97 km, iar dacă se vor respectat toţi termenii şi nu vor exista contestări ale rezultatelor licitaţiei, autostrada ar putea fi gata în primăvara anului 2027.
Odată cu construcţia ei, se va putea circula de la Suceava la Bucureşti doar pe autostradă. Segmentul de la vama Siret până la Suceava va fi asigurat de un drum expres, DEx7. Autostrada A7 va avea joncţiuni cu Autostrada A8 la Paşcani şi cu autostrada A13 la Răcăciuni.
0
17,468
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!