(VIDEO) Noua Alfa Romeo 33 Stradale şi-a făcut auzit sunetul motorului pentru prima dată

7 August 2024, 18:09
Redacţia PiataAuto.md
Acum un an, italienii de la Alfa Romeo lansau una din cele mai frumoase maşini din timpurile noastre, fiind într-una din perioadele alea în care aceştia declară că vor să renască mărcile lor la gloria de altă dată. Din când se mai întâmplă asemenea perioade admirabile la italieni, şi ee sunt frumoase, pentru că de fiecare dată vrem să le credem. Apoi vine câte o perioadă cât un şef ca şi Carlos Tavares lansează câte un SUV precum Milano şi-l pune în producţia tocmai în Polonia ca să taie din costuri, apoi se ia a harţă cu guvernul italian, de e impus să-l redenumească. Şi apoi taie în furnizori impunându-i să reducă la maxim costurile. Şi apoi taie din investiţiile de viitor în fabrici de baterii pentru maşini electrice, şi apoi le deschide poarta chinezilor de la Leapmotor şi zice că vrea să facă echipă cu ei în a cuceri piaţa Europei. Şi apoi spune că nicio marcă din grupul Stellantis nu va fi iertată dacă nu va genera profit şi că se va tăia ca-n varză în oricare din ele, iar Maserati aproape că simte deja privirea asupra sa. Da acţiunile celor de la Stellantis din ultimul an nu prea se pupă cu intenţiile anunţate anterior de renaşteri frumoase şi siropoase ale Lancia şi Alfa Romeo, dar dacă ne punem nişte ochelari de cal şi privim din nou doar maşina asta superbă, pare că iar am vrea să credem în viitorul acestor mărci.
Din fericire, Alfa Romeo 33 Stradale e un model care se întâmplă şi care e deja produs, pentru că toate cele 33 de maşini au fost vândute încă înainte de lansare, iar cumpărătorii trebuie să le primească.
Şi pentru că primele exemplare au fost fabricate, Alfa Romeo a publicat acum şi un prim video în care noul model şi-a făcut auzit pentru prima dată sunetul motorului, pe viu.
E un motor poziţionat median, ca la supercar-urile adevărate. E acelaşi V6 biturbo de 2,9 litri, pe care-l ştim de pe modelele Quadrifoglio, doar că puterea lui a fost adusă la 620 CP. Puterea e trimisă punţii spate printr-o cutie cu 8 trepte şi dublu ambreiaj.
Pentru că italienii par foarte fixaţi de cifra 3 cu această maşină, ea va atinge prima sută în 3 secunde şi va ajunge la 333 km/h.
Ah, aproape că am uitat. Şi se pare că a uitat şi Stellantis. În momentul lansării, se spunea că maşina va fi produsă fie cu acest V6, fie cu un sistem de propulsie electrică de 750 CP. Doar că se pare că aproape nimeni nu şi-a dorit versiunea electrică, ultimele informaţii indicând că din cele 33 maşini, maxim 2 ar fi electrice, şi asta dacă nu s vor răzgândi proprietarii până în momentul fabricării.
Vezi mai jos cum sună noul model Alfa, într-un prim video publicat de producător.
1
5,083
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!