(VIDEO) Renumitul James May a vizitat garajul faimosului colecţionar Jay Leno, cu sute de maşini, cu motoare de până la 22 şi 27 litri

25 August 2024, 16:00
Redacţia PiataAuto.md
Jay Leno şi-a făcut renumele iniţial ca un actor respectat de comedie, dar în timp imaginea sa de pasionat de automobile, restaurator şi colecţionar, a devenit una la fel de dominantă în imaginea sa. Astăzi Jay Leno e unul din cei mai respectaţi colecţionari din lume şi de multe ori acesta împărtăşeşte din experienţe sale pe canalul său de YouTube. De această dată, însă, în garajul său a venit cunoscutul prezentator al Top Gear şi apoi The Grand Tour, James May.
În colecţia lui Jay Leno există azi circa 180 de maşini şi circa 160 de motociclete, iar marea majoritate a modelelor sunt alese cu multă cugetare în spatele lor, cu predilecţie către lucrurile care-l pasionează cu adevărat pe Leno. Spre exemplu, el e unul din cei mai pasionaţi oameni din lume de maşinile din epoca motoarelor cu abur şi tot el deţine probabil cea mai mare asemenea colecţie din lume.
James May a avut ocazia să cunoască iniţial maşinile cu cele mai fioroase motoare, de tipul celor produse ocazional în primii douăzeci de ani din secolul XX, echipate cu motoare de avioane. Astfel în garajul lui Jay Leno există un Fiat cu motor de 22 litri şi un Rolls-Royce cu un motor Rolls-Royce Merlin, de avion, care are 27 litri.
Jay Leno a şi pornit motorul imens de pe Fiat, şi chiar dacă a durat ceva timp până s-au trezit la viaţă toţi cei 6 cilindri, sunetul a fost de-a dreptul fioros.
În colecţie mai există şi o maşină cu motor de tanc, care, în ciuda imensităţii sale, e un motor răcit cu aer!
Desigur, există şi maşini mai uzuale, precum Triumph sau Jaguar-uri, unele din ele cu istorii surprinzătoare despre cum au fost descoperite.
Mai există şi o motocicletă cu motor cu reacţie, cu 400 CP la activ! Deci e cât se poate de copleşitor să conduci o asemenea motocicletă cu o forţă atât de mare, scoasă dintr-un motor de avion.
O altă motocicletă exotică e una cu motor de 1.400 cm cubi, cu 4 cilindri, care are pedale de frână din ambele părţi şi o manevrare super complicată.
Şi, bineînţeles, există şi creaţii ale unor mărci mai recunoscute, pe şi le-ar dori orice colecţionar, iar Jay Leno deţine unele modele în două exemplar, cum ar fi două Lamborghini Espada. Şi asta pentru că el nu prea vinde niciodată niciuna din maşinile sale. Prin urmare, maşinile se tot adună în colecţia sa.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
3,097
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!