(VIDEO) Toate părţile componente ale unui motor cu ardere internă, explicate şi demonstrate pe viu în 15 minute

2 August 2024, 19:49
Redacţia PiataAuto.md
Motoarele cu ardere internă sunt răspândite în lume de suficient de multă vreme, încât majoritatea pasionaţilor auto să cunoască măcar principiile generale de funcţionare a lor şi măcar modulele principale ale acestora. Şi în timp ce unii ajung să studieze şi să cunoască toată construcţia până în profunzime, alţii consideră că totul e un pic prea complicat, mai ales la motoarele mai moderne, şi nu mai apucă să cunoască părţile neînţelese. Protagoniştii unui canal de YouTube, însă, au realizat o explicaţie excelentă a tuturor componentelor unui motor cu ardere internă, cu demonstraţie pe viu, în doar 15 minute.
La baza demonstraţiilor pe viu a fost luat un motor aspirat de Honda, care nu e tocmai cel mai nou, dar e suficient de modern încât să aibă deja o mulţime de senzori şi un sistem de gestionare electronică a motorului, pe baza informaţiei primite de la aceşti senzori.
E un motor cu 4 cilindri, cu doar două valve per cilindru, dar toate componentele lui sunt suficient de clar demonstrate, încât să se poată înţelege şi variaţiile moderne existente.
Nu există o turbină aici, care să fie demonstrată, dar ea ar fi complicat poate un pic prea mult demonstraţia, şi apoi, din nou, mulţi dintre pasionaţi vor înţelege unde ar trebui să stea ea în cazul unui motor turbo şi cum ar fi ea conectată la circuitele de evacuare şi admisie.
Per total, toată explicaţia cu demonstraţie a fost făcută într-un mod admirabil, dintr-o singură răsuflare, practic, în ceea ce în limbajul video s-ar numit dintr-o singură filmare neîntreruptă, cu un cronometru rulând în spate. Iar o asemenea explicaţie, făcută fără întrerupere, merită toată admiraţia.
Naratorul principal din video e ajutat de doi asistenţi, care aduc piesele şi componentele motorului pe masă, le plasează în locul corect şi le demonstrează, în timp ce explicaţiile continuă.
Per total, acest material, publicat astăzi, este probabil cea mai dinamică şi ilustrativă lecţie despre construcţia unui motor cu ardere internă, care a rezumat un întreg curs de universitare în doar 15 minute, într-un mod fascinant de vizual şi clar.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
2,640
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!