(VIDEO) Un youtuber din Norvegia a descoperit că VW ID7 Pro electric poate parcurge peste 600 km cu un plin al bateriei pe timp de vară

5 August 2024, 15:28
Redacţia PiataAuto.md
Atunci când a lansat noul ID.7, VW şi-a pus mari speranţe în el, întrucât l-a conceput şi ca un succesor electric pentru Passat, dar şi ca un model care trebuia să spargă topurile de vânzările în segmentul lui Tesla Model S. Vânzările în China sunt mult mai slabe decât se aştepta, iar în Europa există regiuni unde vânzările sunt mai bune, dar testele de autonomie din viaţa reală au cam arătat şi discrepanţe mari dintre cifrele promise la lansare şi cele experimentate pe viu. Acum un youtuber din Norvegia, însă, a descoperit că pe timp de vară VW ID.7 poate impresiona prin autonomie, totuşi.
VW ID.7 are două versiuni vândute în Europa — Pro şi Pro S. Prima versiune, ID.7 Pro, are o baterie de 82 kWh brut şi 77 kWh net, ea putând fi încărcată cu 170 kW putere şi promiţând o autonomie de 615 km în regim WLTP. Versiunea Pro S a fost promisă iniţial cu o baterie de 91 kWh brut şi 86 kWh net, dar şi o autonomie de 709 km, dar a fost lansată abia de curând, în iulie. Ei bine, întrucât versiunea cu baterie mai mare abia a debutat, youtuber-ul din Norvegia a condus-o pe cea cu baterie de 77 kWh net şi cu 615 km autonomie promisă.
Cel mai interesant e că acelaşi norvegian a încercat să obţină autonomia maximă cu un VW ID.7 Pro şi pe timp de iarnă, la temperaturi de până la -19 grade Celsius, iar atunci a descoperit o mulţime de probleme ale maşinii, printre care şi faptul că bateria ei ajungea să fie mult prea rece, până spre -4 grade Celsius, ceea ce-i scădea foarte mult performanţa de descărcare. Asta a dus la limitarea puterii disponibile pentru motor. Deci, în loc de 286 CP, cât maşina în fişa tehnică, el a ajuns pe la 140 CP, iar uneori şi pe la 100 CP, încât nu putea ţine pasul cu camion la urcare. Într-un final, atunci el a reuşit să parcurgă exact 400 km în loc de cei 615 km promişi de autonomie.
Foto: Imagine de la încercarea de astă iarnă

Acum, pe timp de vară norvegiană, maşina se simte mult mai confortabil în limita temperaturilor de acolo. Dacă iarna consumul era de circa 18 kWh/100 km, acum el scăzuse la mai puţin de 12 kWh/100 km.
E drept că şi regimul de viteză a fost unul de drumuri extraurbane mai lente, de circa 80 km/h, iar la o asemenea viteză maşina chiar trebuia să scoată eficienţa sa maximă.
La un moment dat, consumul a coborât şi la 11,4 kWh/100 km, ceea ce e chiar admirabil pentru o maşină atât de mare. La fel de impresionant e că maşina a urcat la peste 1.000 metri altitudine pe parcursul acestei încercări, deci a avut de înfruntat şi o diferenţă notabilă de nivel.
Desigur, ulterior, la coborâre maşina a recuperat o parte din energie, tocmai asta fiind şi avantajul electricelor. Iar întrucât clima Norvegiei e răcoroasă, youtuber-ul a oprit periodic climatizarea.
Într-un final, în asemenea condiţii prielnice de vară şi de trafic liber cu viteze de circa 80 km/h, VW ID.7 Pro a reuşit să parcurgă 642 km, iar youtuber-ul spune că ar datele GPS ar arăta 644 km. Dar e cert că maşina electrică a reuşit de această dată să depăşească până şi promisiunea de 615 km din ciclul WLTP menţionat în fişa tehnică oficială! Deci, se poate întâmpla şi acest caz puţin probabil al depăşirii cifrelor oficiale!
Iar consumul final a fost de 11,7 kWh/100 km. E cu adevărat impresionant acest consum, iar VW ar trebui doar să perfecţioneze managementul bateriei ca aceste cifre să nu fie atât de diferite în condiţii de iarnă.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
1
13,970
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!