(VIDEO) DJI a lansat drona Neo, de 135 grame, care are o agilitate nemaivăzută şi se poate strecura printre obstacole, urmărind obiecte în mişcare la viteza maşinilor

6 Septembrie 2024, 20:07
Redacţia PiataAuto.md
Producătorul de drone DJI a lansat noua dronă Neo, de doar 135 grame, cea care are în mod oficial statutul de cea mai compactă dronă de serie din lume. Inginerii de la DJI au reuşit astfel să integreze în doar 135 grame şi un obiectiv extraordinar de capabil, şi o baterie pentru suficientă autonomie şi patru electromotoare cu tot cu elice şi protecţiile pentru ele!
Fiind atât de uşoară şi compactă, drona se apropie deja de agilitatea unei păsări mici şi se poate strecura prin spaţii foarte mici ale tot soiul de obstacole şi construcţii. Una din situaţiile exemplificate de producător arată drona zburând printre scheletul construcţie unui muzeu de maşini clasice, strecurându-se prin el fără a atinge măcar o maşină valoroasă.
DJI Neo va putea urmări excelent şi maşinile în mişcare, însă, având funcţii automatizate, care pot fi activate vocal deja, şi care-i vor permite dronei să ia cele mai frumoase imagini dinamice, ţinând cont de relieful şi de obstacolele din jur. Cei care au încerca să opereze cândva primele drone, de acum vreo 10-12 ani, vor sesiza cel mai bine diferenţa uriaşă de dimensiuni, precizie şi mai ales inteligenţă şi intuitivitate în operare.
Vorbind în cifre şi parametri tehnici, noua dronă are 22 GB de memorie proprie, cea ce-i permite să stocheze 40 minute de video în cea mai mare calitate. Drona decolează direct din palmă, datorită faptului că e atât de uşoară şi are o autonomie de zbor de 18 minute cu acea baterie uşoară, în timp ce alte baterii se pot încărca rapid la un bloc suplimentar.
Drona poate transmite imaginile unui dispozitiv ocular, cu care manevrare devine şi mai simplă. Dacă se foloseşte o telecomandă opţională N3, atunci raza de acţiune a dronei poate fi de până la 10 km.
Totuşi, cele mai surprinzătoare lucruri ale noii drone sunt dimensiunea, greutatea record de mică şi agilitatea cu care se strecoară prin locuri inimaginabile până acum.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
2
4,250
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!