(VIDEO) O întrecere între Suzuki Jimny şi Hummer H2 e una din cele mai lente imaginabile, cu rezultate curioase, dar totodată una din maşini abia de a putut frâna

6 Septembrie 2024, 14:51
Redacţia PiataAuto.md
Când vine vorba de întreceri strânse, de obicei ne imaginăm modele de performanţă, care vor să-şi demonstreze precizia şi capacitatea de a transpune puterea pe asfalt. Mai nou, avem tot mai des şi maşini electrice care fascinează prin performanţa lor, spulberând uneori şi modele cu combustie renumite prin performanţa lor. Dar o întrecere între Suzuki Jimny şi Hummer H2 e cu siguranţă una din cele mai lente posibile şi cele mai deocheate în combinaţia de la linia de start, inclusiv prin diferenţa uriaşă de dimensiuni între cele două modele.
Micuţul Suzuki are un motor de doar 1,5 litri sub capotă, aspirat, care dezvoltă doar 105 CP. Mai frustrantă, însă, este dimensiunea acestuia atunci când e pus alături de ditamai Hummer H2.
Deşi au existat vremuri când acesta era un simbol al opulentei, uriaşul Hummer nu are o putere la fel de copleşitoare sub capotă, pe cât de dominantă îi era imaginea. E un V8 imens acolo, de 6,2 l, dar acesta dezvoltă doar 398 CP.
Prin urmare, raportată la greutatea sa mult mai mare decât cea a lui Suzuki, performanţa nu mai pare atât de opulentă. Aşa că nici întrecerea n-a fost una în care unul din modele să plece detaşat înainte, iar celălalt să rămână cu mult în urmă — cele două modele au fost neaşteptat de apropiate.
Desigur până la urmă Hummer H2 a fost cel care a învins această cursă de 1/4 milă, dar micuţul Jimmy a reuşit cel puţin să facă faţă cu onoare acestei provocări. Însă asta n-a fost tot!
A urmat şi o cursă la1/2 de milă. Pe care micuţul ochi a învins-o! Deci, în lumea reală a distanţelor mai lungi, acest Suzuki ar fi până la urmă mai rapid decât Hummer chiar şi pe o autostradă! Şi asta chiar dacă Suzuki are trepte destul de scurte ale transmisiei, care fac motorul să cam zumzăie la viteze mai mari.
Marele şoc însă, a venit abia la sfârşit, când cele două maşini au făcut un test comparativ de frânare de urgenţă de la 60 mph, echivalentul a 100 km/h. Dacă Suzuki a frânat într-o distanţă relativ sigură, atunci o H2 a plecat cu circa 80 m mai departe de atât, fiindu-i aproape imposibil să frâneze, chiar şi atunci când viteza scăzuse deja semnificativ.
O repetare a acestui test a înjumătăţit distanţa de frânare a lui Hummer, dar ea nu e nicidecum în limitele aceea ce numim de obicei standarde minime de siguranţă. Deci, cu siguranţă întrecerea între cele două maşini e una plină de rezultate curioase.

Vezi totul în video-ul de mai jos.
0
2,462
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!