Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

Aeroportul din Dubai va avea cel mai mare acoperiş din lume echipat cu panouri fotovoltaice

10 Octombrie 2024 - 18:28
Redacţia PiataAuto.md
Aeroportul din Dubai este unul din cele mai mari din lume, atât în suprafaţă, cât şi în numărul imens de pasageri pe care îi deserveşte anual. Recunoscut pentru adoptarea multor soluţii inovative încă de la etapa construcţiei sale, acum aeroportul din Dubai vrea să devină lider la un nou capitol, cel al panourilor fotovoltaice instalate pe acoperişul său, aliniindu-se astfel tendinţelor din Dubai de a pune un accent tot mai mare pe producţia de energie regenerabilă.
Amintim, anul trecut Dubai a inaugurat şi cea mai mare centrală solară din lume cu heliostate şi cu metode de captare şi stocare a energiei termice, care-i permite producţia de electricitate 24 ore din 24, chiar şi noaptea.
Foto: Noua centrală solară din Dubai, cea mai mare din lume

Acum compania care gestionează aeroportul a încheiat un acord prin care pe acoperişurile edificiilor ce formează structura aeroportului din Dubai de pasageri şi a celui cargo paralel Al Maktoum, vor fi instalate 62.904 panouri fotovoltaice, cu o putere instalată totală de 39 MW.
Asta înseamnă că puterea medie a unui panou e de circa 620 W, ceea ce ne spune clar că vor fi alese panouri dintre cele mai performante existente azi în lume.
Lucrările de instalare a panourilor ar trebui să fie finalizate în anul 2026, iar producţia anuală de electricitate a panourilor de pe acoperişul aeroportului a fost estimată la 60.346 MWh, deci peste 60 GWh!
De aici putem deduce şi factorul de capacitate estimat de cei din Dubai, care e de 19,3%, deci simţitor mai mult decât în părţile noastre, spre exemplu.
Cei 60.346 MWh produşi vor permite aeroportului să contribuie la reducerea emisiilor de CO2 cu 23.000 tone. Însă electricitate produsă va putea acoperi doar 6,5% din consumului aeroportului de pasageri şi doar 20% din cel destinat transporturilor cargo.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter