Un sector de DN2 din România, de lângă Buzău, va fi blocat începând de azi pentru execuţia unui pasaj peste el la autostrada A7

12 Octombrie 2024, 09:59
Redacţia PiataAuto.md
Lucrările la autostrada A7 din România, care va fi în mare parte şi o alternativă mai rapidă pentru actualul drum DN2, avansează acum către momentul în care construcţia structurilor sale ajunge şi în punctele de intersectare cu actualul DN2 şi e nevoie de închiderea temporară a acestuia. Asta se întâmplă acum şi la Buzău, unde, începând de sâmbătă, 12 octombrie 2024, o porţiune de DN2 va fi blocată circulaţiei, pentru că încep lucrările de execuţie la un pasaj al autostrăzii A7 peste DN2.
Porţiunea blocată are 1,2 km lungime şi e cuprinsă între sensurile giratorii de a Spătaru şi Hanul lui Țintă, parte actuală variantă ocolitoare a oraşului Buzău, folosită de toţi cei care tranzitează Buzăul în calea lor dintre oraşe precum Bucureşti, Focşani, Râmnicu Sărat, Adjud, dar şi cei din Moldova care folosesc în principal acest traseu pentru a circula spre Bucureşti.
Traficul în zona blocată se va desfăşura pe un drum temporar de serviciu, amenajat paralel cu DN2, semnalizat corespunzător unei porţiuni imitate în viteză, în zona lucrărilor de construcţie.
Zonele de închidere a traficului pe drumul obişnuit sunt semnalizate cu lumini galbene intermitente, pentru a fi vizibile şi a nu periclita siguranţa traficului din aceste regiuni.
Impunerea restricţiilor e dictată de necesitatea prezenţei utilajelor de forare pentru pilonii şi structurile viitorului pasaj, a macaralelor şi a manevrării cu greutăţi mari deasupra zoni carosabile a DN2.
Întrucât restricţia e impusă de lucrările la pasajul autostrăzii A7, ea va fi valabilă până la finalizarea lucrărilor a această construcţie, ce trece peste DN2, deci vorbim minim de câteva luni.
1
1,399
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!