Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Cum se lucrează în prezent la autostrada A1 din România, pe segmentul Margina-Holdea, care include şi 2,13 km de tunel

16 Octombrie 2024 - 10:35
Redacţia PiataAuto.md
Segmentul Margina-Holdea este singurul care mai lipseşte în prezent din porţiunea dintre Sibiu şi Nădlac de pe autostrada A1 din România. Contractul actual al lucrărilor a fost semnat acum doi ani, în octombrie 2022, având un termen de proiectare de 11 luni şi unul de execuţie de 34 luni, durata fiind mai mare pentru că porţiunea include şi 2,13 de tunel forat, cu două galerii paralele. Ei bine, de curând CNAIR şi DRDP Timişoara au publicat informaţii despre starea actuală a lucrărilor, iar autorul unui canal de YouTube din România a şi filmat zona unde se munceşte.
La această etapă, se lucrează la structurile primare ale viitorului drum, fiind făcute tasări şi plasări de piatră brută, saltele de balast.
Se fac de asemenea elementele de scurgere şi evacuare a apelor pluviale la pasaje şi podeţe. Asocierea de companii care efectuează aceste lucrări cuprinde cele 3 companii care muncesc în prezent la autostrada A7, devenită deja emblematică pentru ritmul exemplar al lucrărilor. E vorba de UMB SRL - Tehnostrade SRL - SA&PE Construct SRL.
Pe lângă cele 3 companii, însă, aici mai există o a patra companie, Euro-Asfalt d.o.o. din Bosnia şi Herţegovina, iar DRDP Timişoara anunţă că acum au intrat pe şantier şi reprezentanţii acesteia, care efectuează activităţi topografice şi fac pregătiri pentru platforma de acces la viitoarele tuneluri.
Anume bosniacii sunt cei care deţin experienţă avansată în construcţia de tuneluri, prin urmare ei vor fi cei care vor lucra preponderent la cei 2,13 km de tunel de pe acest segment al autostrăzii A1 din România.
Lucrările la tuneluri de autostrăzi în România sunt încă într-o fază incipientă, primul tunel de acest fel fiind în prezent forat prin noua metodă austriacă (NATM) tot pe autostrada A1, la segmentul dintre Tigveni şi Curtea de Argeş.
Porţiunea dintre Margina-Holdea ar urma să fie deschisă în 2026, cu tot cu cei 2,13 km de tunel, iar cea dintre Tigveni şi Curtea de Argeş — în 2027. Odată cu aceste ultimele segmente construite, în 2027 autostrada A1 din România va fi complet construită şi va conecta fără întreruperi Bucureştiul de Nădlac.
Vezi starea actuală a lucrărilor în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter