Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Şefii Rimac, Koenigsegg şi Hennessey discută despre viitorul electric sau cu combustie al lumii auto

7 Octombrie 2024 - 17:42
Redacţia PiataAuto.md
Mate Rimac, Christian von Koenigsegg şi John Hennessey sunt trei dintre cei mai respectaţi şefi din lumea auto, în mare parte pentru că au o minte profund inginerească şi sunt implicaţi profund în produsele care le poartă numele. Acum câteva zile cei de la Top Gear le-au dat oportunitate de a-şi încerca reciproc maşinile, iar mai nou cei trei au stat la o discuţie sinceră despre cum văd ei viitorul lumii auto, electric sau cu combustie.
Până acum un an, Mate Rimac era adeseori citat în expresiile sale, în care spunea că o maşină electrică precum Nevera te schimbă ireversibil şi aproape că e imposibil să mai simţi o maşină cu o combustie drept una la fel de rapidă, care ar ieşi din umbra celei electrice.
Dar între timp, Mate Rimac a lansat un Bugatti Tourbillon, care are un nou motor V16 cu combustie, aspirat, dezvoltat mai ales datorită lui Mate, care n-a vrut doar să transforme Bugatti într-o clonă tehnică a lui Rimac Nevera.
Şi între timp tot Mate Rimac a declarat că preferinţele oamenilor avuţi din lume s-au schimbat, pentru că aceştia nu mai văd maşinile electrice, fie ele şi super puternice, ca pe ceva atemporal, car să reziste în timp, iar asta înseamnă nu prea pot deveni de colecţie şi nu-şi mai merită investiţia. Mate a comparat atunci această preferinţă cu cea pentru ceasurile mecanice — oricât de sofisticat şi avansat ar fi un ceas electronic, niciodată nimeni nu va plăti sute de mii de euro ca pentru unul analogic, mecanic, făcut cu măiestrie.
În cadrul discuţiei, şi Christian von Koenigsegg l-a tachinat pe Mate pentru faptul că ceva timp în urmă îi spunea „Christian, eşti ultimul probabil care mai crede în motoarele cu combustie”. Iar un pic mai târziu tot Mate e cel care lansează Tourbillon cu V16!
Mate spune în continuare că Rimac Nevera e o maşină mai primitoare în felul în care se lasă cunoscută la primul contact, în timp ce în Koenigsgg şi sau Hennessey ai nevoie să conduci şi să simţi cum reacţionează totul ca să poţi face uz de performanţă. Şi a avut surpriza să constate că motorul e atât de puternic, iar prima treapta atât de scurtă, încât în regim manual pur şi simplu nu reuşeşte să schimbe treapta până motorul atinge linia roşie a turometrului.
Marea întrebare pentru toţi trei şefi a fost dacă nu cumva luna de miere faţă de hypercar-urile electrice a trecut. Christian von Koenigsegg spune că din start a pornit şi compania sa dezvolte modele electrice, dar clienţii săi l-au oprit, cerându-i să nu treacă la propulsia electrică. „Înţelegem electricele, le apreciem, le respectăm, dar la nivelul ăsta de maşini supreme, pentru plăcerea maximă, vrem aceste maşini cu combustie”, i s-a spus lui Christian.
Cam acelaşi lucru confirmă şi John Hennessey, din partea clienţilor săi. Iar Mate Rimac spune că simte reticenţa clienţilor, însă cei care ajung să cumpere un Rimac, sunt extrem de fericiţi în final şi ajung să conducă maşina foarte mult şi pe circuit, şi în viaţa cotidiană.
Şeful Koenigsegg mai spune că odată ce hypercar-urile nu sunt conduse pentru sute de mii de kilometri, şi amortizarea efectului de mediu iniţial, cauzat de extragerea materialelor folosite la baterie, poate să vină mult mai încet sau niciodată, iar atunci intenţia nobilă nu mai e adeverită.
Toată discuţia atinge şi alte subiecte din lumea auto, fireşte, şi e pur şi simplu o ocazie rară şi frumoasă de a auzi trei oameni cheie pentru maşinile performante din lumea auto împărtăşindu-şi impresiile şi gândurile din care derivă şi deciziile lor.

Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter