Menu
Acasă
Search
CITIRE ŞTIRE:

(VIDEO) Skoda Superb 4x4, creată la final pentru a fi mai puternică decât Audi S6, n-a putut învinge un Porsche 911 Turbo S de acum 20 de ani

10 Octombrie 2024 - 13:33
Redacţia PiataAuto.md
Acum ceva mai mult de o lună, divizia britanică a celor de la Skoda a creat un exemplar unic pentru Skoda Superb 4x4, numit Sleeper Edition, prin care-şi lua frumos adio de la generaţie precedentă. Acel exemplar fusese configurat în combinaţii speciale de culori, dar cea mai interesantă parte era motorul său, care fusese adus la o putere de 477 CP, cu 661 Nm, graţie atelierului britanic RE Performance, iar astfel această Skoda a devenit mai puternică decât Audi S6! Ei bine, acest exemplar a fost creat special pentru a fi înmânat jurnaliştilor britanici pentru tot soiul de teste, iar acum acesta a fost pus alături de un Porsche 911 Turbo S de acum 20 de ani.
Dacă tot Superb Sleeper Edition are tracţiune integrală şi o putere atât de mare, i-a fost contrapus un Porsche 911 Turbo S din generaţia 996, tot cu tracţiune integrală, dar cu 450 CP sub capotă. Bineînţeles, fiind vorba de un Porsche, chiar şi de acum 20 de ani, capacitatea maşinii de a transpune puterea pe asfalt e superbă, astfel că modelul e un adversar redutabil.
Şi greutatea celor două maşini e aproape identică — 1.630 kg pentru Porsche şi 1.670 kg pentru Superb, iar cu cei 27 CP pe care-i are în plus, ar trebui să poată menaja acea greutate. Porsche are o cutie automată cu doar 5 trepte, proiectată cu mult timp în urmă, în timp ce Skoda are una cu dublu ambreiaj şi 7 trepte, mult mai modernă şi mai rapidă. Cine ar putea învinge, deci?
Ei bine, chiar dacă Skoda pare să pornească de cele mai multe ori mai rapid de pe loc, Porsche a reuşit aproape de fiecare dată să reducă din avantajul Skodei şi să o devanseze până la final.
Din cinci încercări, una a fost cu pornire mai lentă a Porsche-ului şi a însemnat pierdere şi doar una a fost cu o pornire mai apropiată şi o înfrângere pentru 911. În rest, Porsche-ul a învins de fiecare dată, chiar dacă rămânea în urmă la start.
Prin urmare, deţinătorii de Porsche-uri clasice pot fi liniştiţi. Nici măcar tuning-ul avansat al unei Skoda Superb 4x4 nu le poate spulbera performanţa maşinilor lor. Şi apoi, cum zice şi unul din protagonişti din video, plăcerea în condus e cu totul diferită în cele două maşini.
Vezi totul în video-ul de mai jos.
DISTRIBUIE PRIETENILOR:
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE):
ALTE ŞTIRI RECENTE:
© 2021 Online Media
Urmăreşte-ne şi pe:
Facebook
YouTube
Instagram
Telegram
Twitter