(VIDEO) Un youtuber din SUA se plânge că un Nissan Leaf nou, pe care şi l-a cumpărat, e stricat şi imobilizat de două luni, fără a fi reparat

13 Octombrie 2024, 15:09
Redacţia PiataAuto.md
Nissan Leaf a fost unul din primele modele electrice din epoca mai nouă a electromobilităţii şi a impulsionat-o prin conceptul său, dar mai apoi, chiar şi la noua sa generaţie a rămas la aceeaşi esenţă inginerească simplistă, care e foarte învechită astăzi. De asta modelul nu mai înregistrează vânzări importante acum şi în unele ţări e vândut cu reduceri enorme sau cu programe de leasing la costuri minime. Un youtuber din SUA; specializat în maşini electrice, şi-a cumpărat un asemenea Leaf, mizând pe preţul super atractiv, însă exploatarea s-a dovedit a fi o mare bătaie de cap.
După doar 435 mile, deci vreo 700 km parcurşi de la achiziţie, Nissan Leaf a rămas imobilizat, cu o problemă majoră iscată la baterie. Maşina a scos tot soiul de notificări şi a refuzat să mai cupleze levierul în poziţie D ca să înainteze.
Asta a însemnat că maşina a trebuit transportată la dealer pentru a fi diagnosticată profund, după ce youtuber-ul a încercat să rezolve problema de unul singur, crezând că bateria de 12 volţi era problema.
Nu era asta cauza, iar mai târziu service-ul a constatat că o celulă din bateria principală are o problemă de izolare şi, respectiv, blochează toată bateria. Soluţia ar fi să se schimbe acea celulă.
De atunci, de două luni încoace, dealer-ul tot aşteaptă livrarea acelei celule de la producătorul nipon, şi asta deşi Nissan Leaf e în producţie de un car de ani şi ar putea avea stocuri imense de piese. Chiar şi fără stoc, însă, un termen atât de mare de a produce şi livra o piesă relativ uzuală, care ţine de baterie şi care e încă produsă pentru modelele curent, pare de-a dreptul incredibil.
Mai mult ca atât, dealer-ul i-a arătat că producătorul nici măcar n-a completat vreo dată estimată de livrare e piesei, deci livrarea ar mai putea dura câte săptămâni sau luni întregi. Pentru că efectiv logistica n-a ajuns la etapa în care să identifice clar cine şi când va produce celula necesară pentru acest service, şi când ea va putea fi livrată.
Iar asta înseamnă deja două luni de maşină electrică blocată în parcarea dealer-ului pentru acest cumpărători de Nissan Leaf. Un lucru aparent simplu s-a transformat în coşmar. Şi un producător de maşini electric moderne, ar fi trimis cu siguranţă o întreagă baterie nouă, ca să rezolve cât mai repede problema, iar ulterior ar fi rezolvat el cu înlocuirea celulei în orice timp ar fi necesar. Dar cumpărătorul ar fi avut experienţa uni reparaţii rapide.
Aşa, însă, e neclar cum se va schimba acea celulă, dacă ea va rezolva problema şi cât timp va mai dura toată povestea pentru acest cumpărător ghinionist.
Vezi toată experienţa în video-ul de mai jos.
0
2,289
GALERIE VIDEO (1 MATERIALE)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
COMENTARII FACEBOOK
Înapoi
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!