Prima pagină  »  Ştiri  »  Cayenne S intra pe piata in stilul Transiberian
10 SEPTEMBRIE 2008, 15:05
1,331
0
Cayenne S intra pe piata in stilul Transiberian
De Ilie Toma
0
In cinstea reusitului model Cayenne, compania Porsche lanseaza un model exclusiv nou – Cayenne S Transsyberia, productia caruia va demara la inceputul anului 2009.

Denumirea ''Transsyberia'' vine de la rally-ul international, ce ia startul in Moscova si se finalizeaza in capitala Mongoliei, Ulan Bator. Distanta totala este de aproximativ 7.200 km. In anul 2006, Porsche Cayenne a castigat pentru prima oara acest rally. Apoi, participand la editia anului 2007 al Rally-ului Transiberian, Porsche a demonstrat din nou de ce este capabil un Cayenne S, fara oarecare modificari majore, parcurgand mult teren accidentat. Primele trei locuri, in anul 2007, au fost ocupate de Porsche-uri Cayenne S. Iar acum, cu cateva saptamani in urma, locurile I-VI a editiei din anul 2008 al aceluiasi rally, au fost ocupate doar de modelele Porsche Cayenne S.

Multumita succesului remarcat in rally, Porsche prezinta pentru prima data modelul Cayenne S Transsyberia, destinat atat drumului asfaltat, cat si celui accidentat. Prezentarea oficiala va avea loc la Salonul Auto din Paris (4-19 octombrie 2008). Ca si versiunea speciala de rally, versiunea de serie este de asemenea bazata pe Cayenne S, cu motorul de 4.8 litri V8 aspirat, ce dispune de un sistem mult mai econom de injectie directa a combustibilului. Totusi, diferenta cea mai importanta, este ca noul Transsyberia este dotat cu motorul preluat de pe Cayenne GTS, ce dezvolta 425 CP si 500 Nm.

Raportul final de transmisie a fost preluat de asemenea de pe Cayenne GTS, insa a fost scurtat cu 15%, indicand acum 4.1:1. Multumita acesteia, Cayenne S Transsyberia ofera performante mult mai bune. Cu ajutorul cutiei de viteze in sase rapoarte (echipare standart), acceleratia pana la 100 km/h se efectueaza in doar 6.1 secunde, cu 0.5 secunde mai rapid decat Cayenne S, iar viteza maxima este de 253 km/h, la fel ca si Cayenne GTS.

In Germania, pretul de baza al noului Porsche Cayenne S Transsyberia, va constitui 77.558 Euro, inclusiv 19% TVA. Livrarile se vor incepe din luna ianuarie, 2009.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!