Prima pagină  »  Ştiri  »  Chevrolet Volt deschide o era noua pentru GM
17 SEPTEMBRIE 2008, 21:24
1,590
0
Chevrolet Volt deschide o era noua pentru GM
De Ilie Toma
0
General Motors si-a facut cale catre urmatorii 100 de ani, multumita noului sau model, Chevrolet Volt – un vehicul ce poate fi condus pe o distanta de pana la 70 km, folosind motorul sau electric. Insa acest drum poate fi mult mai mare, daca in actiune se include si motorul pe benzina.

''Lansarea versiunei de serie a Chevrolet-ului Volt reprezinta un drum minunat catre o era noua'', a spus Rick Wagoner, Directorul GM. ''Volt este foarte simbolic pentru noi si pentru viitorul nostru…este exact acea tehnologie, de care avem nevoie, pentru a da raspuns schimbarilor mediului inconjurator de astazi si de maine''.

Formele sunt urmate de functii

Deoarece aerodinamica reprezinta un lucru foarte important in timpul condusului masinei, designerii GM au creat un design aerodinamic si eficient pentru vehiculul ce va intra in serie. Toate elementele caroseriei, incepand cu bara de protectie fata si terminand cu cea din spate, au fost bine create in asa mod, incat coeficientul aerodinamic sa fie cat mai mic.

Lucrand asupra proiectului foarte strans unii cu altii, echipele de designeri si ingineri au dezvoltat unul dintre cele mai aerodinamice masini din toata istoria GM. Au fost pierdute sute de ore in tunelul aerodinamic, unde au fost testate bamperele, spoilerul spate, onglinzile s.a. Insa rezultatul este bucurator: Chevrolet Volt are o autonomie de 40 mile, fara a folosi motorul pe benzina.

In interior, Volt ofera mult spatiu, comfort, siguranta si multe gadgeturi, pe care consumatorul asteapta sa le vada intr-un sedan, iar multitudinea de culori este mai mare ca niciodata. Butoane moderne si materiale atractive, doua monitoare informationale si un centru multimedia touch-sensitive fac diferenta dintre alte automobile propuse pe piata.

O noua era a industriei auto

Chevrolet Volt deschide o era noua a automobilelor electrice, creand astfel o clasa noua de vehicule, numita Extended-Range Electric Vehicle, sau E-REV.
Volt foloseste electricitatea pentru a se deplasa, indiferent de viteza. Pentru calatoriile de pana la 40 mile, Volt este propulsat de catre un motor electric de 16 kWh, ce foloseste baterii lithium-ion. Dupa ce energia din baterii se lichideaza, in ajutor vine motorul pe benzina E85, ce genereaza electricitate, astfel masina poate fi condusa inca sute de km. Iar soferul va sta linistit si nu se va gandi ca trebuie sa reincarce bateriile. Puterea totala a motoarelor este de 150 CP si 370 Nm.

Chevrolet Volt poate fi alimentat de la prizele standarte din casa, de 120V si 240V. Tehnologiile inovatoare folosite pe noul model, permit incarcarea completa de la o priza de 240V in mai putin de trei ore, iar de la una de 120V, in jur de opt ore. Cheltuielile estimate pentru incarcarea automobilului sunt foarte mici, anual cheltuind mai putini bani, decat pentru electricitatea necesara unui frigider si congelator!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!