Prima pagină  »  Ştiri  »  Evenimente importante pe piata autohtona - Parada Mitsubishi si prezentarea noului
14 SEPTEMBRIE 2008, 22:05
1,545
0
Evenimente importante pe piata autohtona - Parada Mitsubishi si prezentarea noului Mitsubishi Lancer Evolution X
De Petru Amihalachioaie
1
Astazi, 14 septembrie 2008, in Republica Moldova au avut loc doua evenimente importante, ce tin de piata auto nationala. Primul eveniment reprezinta ''Parada automobilelor Mitsubishi'', iar al doilea – prezentarea oficiala in Moldova a noului Mitsubishi Lancer Evolution X.

Sa afle toti, ca la noi e sarbatoare


Ora 10:00. In fata Centrului Auto ''Elita 5'', importatorul si distribuitorul oficial al automobilelor Mitsubishi, se incep a aduna, putin cate putin, ca picaturile de apa, multe masini de marca Mitsubishi. La fiecare doua-trei minute aparea cate un alt ''samurai''. Iar catre inceputul orei 11, nu mai gaseai nici un loc liber, ca sa-ti parchezi masina pe undeva.

La ora 11:15, coloana lunga, ce era alcatuita din vreo 50 de automobile, lungimea careia era de vreo 400 m, a luat start catre catre punctul de destinatie. La aceasta parada au fost prezente mai ca toate modelele din gama producatorului japonez: de la micul Colt, pana la grandiosul Pajero. Toti cei care treceau pe langa lantul japonezilor, mai intai scadeau putin din viteza, se uitau uimiti, creand impresia ca nu intelegeau ce se intampla, poate trebuiau si ei sa fie acolo? Insa nu este asa, la aceasta parada au participat doar masinile Mitsubishi noi, ce au fost procurate din Centrul Auto Elita 5.

Incepem sarbatoarea, cu obiceiurile japoneze

Insasi evenimentul, unde au fost invitati toti posesorii, ce au facut parte din aceasta parada, a avut loc in ograda unui restaurant, ce este amplasat langa oraselul Straseni. Oaspetilor li s-a pregatit si o mica masa, cu o surpiza placuta pentru toti – mici si carnatei. Bauturile energizante ''Red Bull'' si berea ''Heineken'', erau, practic, in mana fiecaruia.

Si totusi, se pare ca traditiile moldovenesti se combina foarte bine cu cele japoneze. In ograda si in imprejurimea restaurantului predomina verdeata iar insusi arhitectura este efectuata in stil national, pur moldovenesc, cu scaune si mese din lemn. Astfel de conditii cred ca sunt minunate, pentru a da startul unui show, unde actorii principali au fost adevarati samurati, ce ne-au uimit pe toti cu iscusinta lor de a poseda artele martiale. Show-ul a continuat cu dansuri mai moderne, in stil ''Men in Black''. Pe langa aceasta, desigur ca a fost organizat si un concurs, iar castigatorii s-au multumit cu premiile acordate, din partea companiei Elita 5.

Clipa cea mai asteptata – prezentarea noului Lancer Evolution X

Dar iata ca am ajuns si la cea mai asteptata clipa a evenimentului - prezentarea noului Lancer Evolution. Masina a fost ''dezbracata'' de catre ''Oamenii in negru'', sub aplauzele tuturor. Inimele au inceput sa se zbata mai tare iar adrenalina din sange a crescut. Toti au ramas cu gurile cascate, fiind uimiti de noua creatie a japonezilor. Intr-adevar, masina este pur si simplu fascinanta, indiferent din ce unghi te-ai uita la ea. Grila radiatorului mare, ce este gata sa te ''inghita'', fantele de aer de pe capota si farurile fata – luate in ansamblu, ai impresia ca vor sa-ti redea urmatorul mesaj: ''Nici nu incercati sa va puneti cu mine, caci sunt cel mai puternic''. Iar cand intri in interior si vezi ca vitezometrul este gradat pana la 300 km/h, tocmai trec fiori prin tine.

Materialele folosite in interiorul automobilului sunt foarte placute la atingere, volanul si levierul cutiei de viteze fiind executate din piele. Scaunele Recaro, a soferului si a pasagerului din dreapta au o sustinere laterala foarte buna…ce mai, doar vorbim de un automobil cu tendinte sportive. Jantele de 18 inch il fac pe noul Lancer mai sexy decat a fost pana acum, iar franele cu indicele ''Brembo'' te avertizeaza, cu cine ai de-a-face. Cei 295 CP si 366 Nm de care dispune motorul MIVEC de 2.0 litri, te catapulteaza pana la prima suta de km/h in doar 5.4 secunde si te vor scoate din orice situatie dificila in care te vei afla.

Exista doua variante a noului Lancer Evolution X: una destinata celora ce vor sa se evidentieze de ceilalti, insa nu atrag prea multa atentie caracteristicilor tehnice si celor extremali, ce au in sange condusul sportiv si mentinerea motorului la turatii inalte. Dupa cum au declarat reprezentantii Centrului Auto Elita 5, Mitsubishi Lancer Evolution X poate fi atat un automobil comfortabil de oras, cat si un bolid de curse.

Parada automobilelor Mitsubishi a constituit, cred eu, un eveniment important pentru dealer-ul national, iar scopul principal a fost de a atrage cat mai multi cumparatori. Vreau sa Va amintesc, ca in prima jumatate a anului 2008, au fost vandute 190 automobile Mitsubishi Lancer, pozitionandu-l pe locul 4, in top 10 cele mai vandute automobile din Moldova. Iar cota de piata a modelelor Mitsubishi, reprezinta 479 automobile vandute din luna ianuarie pana in iunie 2008.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!