Prima pagină  »  Ştiri  »  Honda FCX Clarity - viitorul automobilelor cu hidrogen
16 SEPTEMBRIE 2008, 15:03
1,676
0
Honda FCX Clarity - viitorul automobilelor cu hidrogen
De Ilie Toma
0
Honda FCX Clarity reprezinta un sedan stilat, ce foloseste in calitate de combustibil hidrogenul. Productia sa este limitata, iar insusi modelul sta la baza dezvoltarii unei noi generatii de automobile, ce emit 0 g de CO2 si folosesc celule de combustie.

Fiind propulsat de un motor pe electricitate, cea din urma fiind generata in celulele de combustie, unica emisie a masinei este apa, iar consumul este de trei ori mai mic decat la un automobil cu motor pe benzina si de doua ori mai mic decat la unul cu motor hibrid. Pentru compania nipona, noul model reprezinta un pas grandios, in dezvoltarea automobilelor viitorului si anume cele ce folosesc la baza sa celulele de combustie.

Producatorul japonez planifica sa produca doar 200 de modele FCX Clarity timp de trei ani. Aceasta va fi cea mai mare initiativa de producere a masinilor ce folosesc tehnologia celulelor de combustie din lume. Prima persoana din lume a primit livrarea unei Honda FCX Clarity pe 25 iulie 2008. Insa nu toti doritorii pot cumpara acest model. Honda va allege doar 200 de fericiti, din cei 50.000 ce au depus cerere pe site-ul fcx.honda.com.

Pentru ca tehnologia celulelor de combustie a companiei Honda sa ia amploare, Honda America a infiintat o retea din trei dealeri, in orasul Torrance, ce este situat in apropiere de statiile de alimentare cu hidrogen. Iar aceasta reprezinta prima retea de dealeri din lume, unde este prezenta tehnologia celulelor de combustie.

Celulele de combustie – succes pentru Honda

- Pentru prima data, Honda FCX a fost prezentata in iulie 2002. FCX a fost prima masina produsa in serie, ce foloseste celulele de combustie. Modelul a fost disponibil pe piata americana si japoneza incepand cu octombrie 2002.
- FCX a fost primul vehicul, dotat cu celule de combustie, ce a putut functiona la temperature foarte joase (2003).
- FCX a fost prima masina cu celule de combustie, ce a ajuns pe mana unui client individual, familia Spallion din California de Sud (iulie 2005).
- Cea mai tanara proprietara a unui automobil cu celule de combustie, O’orianka Kilcher, in varsta de 17 ani, a devenit totodata si prima persoana din lume, a carei primul automobil a fost unul cu celule de combustie.
- Honda devine primul producator din lume, ce foloseste o linie aparte de asamblare a vehiculelor cu celule de combustie (2008).
- Honda devine primul producator din lume, ce infiinteaza o retea de dealeri, ce propun automobile cu celule de combustie.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!