Prima pagină  »  Ştiri  »  Mercedes-Benz prezinta modelul C 250 CDI BlueEfficiency Prime Edition
12 SEPTEMBRIE 2008, 14:01
1,445
0
Mercedes-Benz prezinta modelul C 250 CDI BlueEfficiency Prime Edition
De Ilie Toma
0
In toamna acestui an, Mercedes-Benz va lansa o gama noua a unui motor diesel. Pentru premiera mondiala, ''actorul'' principal din Stuttgart va fi un Mercedes C-Class, cu noul motor diesel in patru cilindri. Modelul C 250 CDI, in editia BlueEfficiency, echipat cu motorul de 2.2 litri, produce 204 CP si 500 Nm! Acceleratia de la 0 la 100 km/h se efectueaza in 7.0 secunde, iar viteza maxima, ca intotdeauna, este de 250 km/h. Chiar daca masina indica caracteristici tehnice destul de mari, consumul mediu al acestui automobil este de doar 5.2 litri / 100 km iar emisiile de CO2 reprezinta doar 138 g/km. Acest motor poate constitui o alternativa a motoarelor mai mari, in sase cilindri.

Mercedes-Benz C-Class este foarte mult apreciat de publicul larg. De cand a fost lansat modelul, pe 31 martie 2007, 400.000 clienti au optat pentru varianta sedan sau estate din seria acestui model. In rezultatul acesteia, C-Class si-a mentinut pozitia sa de leader in segmentul sau. Noul C 250 CDI BlueEfficiency Prime Edition este ca o cireasa de pe tort, ce se alatura variantelor originale a modelelor C-Class, ce deja au fost decernate cu numeroase premii. Odata cu lansarea noului motor diesel, ce debuteaza in premiera mondiala pe acest model, Mercedes-Benz demonstreaza ca consumul redus, puterea mare si emisiile scazute de CO2 pot fi compatibile.

Un astfel de motor, cu asa dimensiuni, este exceptional de compact, asa ca el poate fi usor incadrat in orice spatii. Incepand cu anul 2008, acest motor diesel va inlocui patru motoare existente la moment, pe care le produce Mercedes. El poate fi usor instalat atat transversal cat si longitudinal, pe diferite modele, fiind disponibil in mai multe variante de putere. In afara de C-Class, acest motor se va folosi si la modelul E-Class, la noul GLK si la viitorul E-Class Coupe. Cu aceste caracteristici impresionante, noul motor va inlocui motoarele de pe modelele mai mari si va reduce din consum multumita ''micsorarii sale''.

Prime Edition - doar 5000 de unitati

C 250 CDI BlueEficciency Prime Edition poate fi executat in urmatorile culori ale caroseriei: obsidian black, palladium silver sau iridium silver. Optional, poate fi comandat in culoarea diamond white metallic. Totodata, cei ce vor dori sa se diferentieze de ceilalti, vor putea comanda varianta AMG, deosebirile principale regasindu-se la bamperul fata si spate, cat si la pragurile laterale.

Productia modelului C 250 CDI BlueEfficiency Prime Edition este limitata la 5000 de unitati.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!