Prima pagină  »  Ştiri  »  Tesla Motors a ales compania BorgWarner pentru producerea noii cutii de
11 SEPTEMBRIE 2008, 15:12
1,395
0
Tesla Motors a ales compania BorgWarner pentru producerea noii cutii de viteze
De Ilie Toma
0
Tesla Motors Inc. a decis ca compania BorgWarner Inc. va produce cutia de viteze cu o singura treapta, pentru modelul Roadster. Pana acum, 27 de persoane au devenit fericitii posesori ai acestui automobil. Dupa ce au hotarat ce specificatii tehnice ar dori sa aiba noua cutie de viteze, inginerii Tesla au lasat pe seama companiei BorgWarner producerea ulterioara a cutiei. Cea din urma este o parte integrala a trenului de rulare, dispunand de performante semnificative. Noul tren de rulare permite o majorare a puterii de aproximativ 30%.

''In luna decembrie a anului 2007, cand s-a hotarat ca cutia de viteze in doua rapoarte nu este destul de durabila, am decis ca o vom modifica numaidecat'', a spus JB Straubel, Sef al Departamentului Tehnologii al companiei Tesla Motors. ''Efectuand modificarile necesare, am reusit sa incadram cutia de viteze cu o singura treapta si totodata sa dispunem de performantele, pe care intotodeauna le-am asteptat. La general, noua cutie este mult mai buna din orice punct de vedere.''

Noua cutie a fost creata pentru a putea metine mai mult cuplu, ce a ajuns deja la 380 Nm, de la 286 Nm precedenti. Totodata, distanta pe care o poate efectua masina, cu o singura alimentare, s-a marit pana la 244 mile.

Productia modelului Tesla Roadster s-a inceput in luna martie, asa ca toti clientii ce au procurat deja modelul Roadster, beneficiaza de un upgrade al cutie de viteze, ce este efectuat gratis.

Saptamanal, Tesla Motors produce cate 10 unitati. Insa se asteapta ca volumul sa creasca pana la 20 unitati, iar la inceputul anului 2009, pana la 40 unitati/saptamana.

''Crearea si implementarea cu succes a noii cutii de viteze in mai putin de un an, reprezinta pentru noi un progress tehnic incredibil'', a spus Ze’ev Drori, Director Executiv al Tesla Motors. ''Acum ca in sfarsit am atins scopul nostru, speram ca in cateva luni, pe strazi vom vedea sute de astfel de automobile, ce poarta insigna companiei noastre.''
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!