Prima pagină  »  Ştiri  »  Volvo City Safety economiseste bani pentru asigurare
8 SEPTEMBRIE 2008, 12:45
1,498
0
Volvo City Safety economiseste bani pentru asigurare
De Petru Amihalachioaie
0
Volvo Cars a fost in centrul atentiei, cand a prezentat noul sau sistem ce poate sa franeze automat – Volvo City Safety. ''City Safety este apreciat foarte mult de firmele de asigurare. Toti detinatorii de XC60, beneficiaza de o reducere de 30% din partea companiilor de asigurare. La moment, acest sistem este in dotare standart doar pe modelul XC60'', a declarat Anders Eugensson, expert de securitate al companiei Volvo Cars.

Procurand un Volvo XC60, deveniti detinatorul automobilului, ce poate sa franeze automat, la viteze de pana la 30 km/h, in cazul in care in fata masinii s-a detectat o alta masina, insa soferul nu reactioneaza. Astfel de impacturi reprezinta cea mai mare parte, din toate tipurile de accidente.

Primavara trecuta, Anders Eugensson a lansat un tur, pentru a demonstra capacitatile noului sistem, pe un Volvo S80. ''Ca sa aratam, de ce este in stare City Safety, am pus in mijlocul drumului un obstacol. Am accelerat cu masina pana la 15 km/h, iar cand obstacolul a devenit foarte apropiat, City Safety a franat automat, asa ca n-am avut parte de nici un impact.''

''Masina receptioneaza comanda de a frana, de la un sensor laser, ascuns in spatele parbrizului. Comanda este transmisa unui procesor, ce hotaraste daca masina trebuie sa opreasca sau nu. City Safety este un sistem auxiliar si asta nu inseamna ca soferul este lipsit de responsabilitati'', a adaugat Anders Eugensson.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!