Prima pagină  »  Ştiri  »  Volvo XC60 este recomandat pentru cei ce sufera de alergie
16 SEPTEMBRIE 2008, 20:43
1,241
0
Volvo XC60 este recomandat pentru cei ce sufera de alergie
De Petru Amihalachioaie
0
Volvo XC60 a fost adaugat in lista automobilelor recomandate de catre Asociatia Suedeza de Astma si Alergie, multumita aerului curat din interior. Astfel, in lista asociatiei se numara deja patru modele recomandate Volvo.

Anterior, Volvo S80, V70 si XC70 au fost recomandate de catre Asociatia Suedeza de Astma si Alergie. Iar acum si XC60 se alatura lor.

Pentru a se asigura ca pasagerul ce intra in interiorul masinei, rasufla un aer cat mai curat, Volvo Cars a dezvoltat doua sisteme noi: IAQS (Interior Air Quality System) si CZIP (Clean Zone Interior Package). Aceste sisteme sunt importante pentru persoanele alergice. Intr-o tara industrializata, numarul populatiei ce sufera de astma se estimeaza la 45%.

In XC60 au fost reduse particulele de nichel ce le emana suprafetele metalice. Un exemplu ar fi manerele usilor si unele elemente de pe volan si levierul cutiei de viteze.

Cromul a fost inlocuit cu un extract dintr-o planta naturala. Toate materialele textile din XC60 si din restul modelelor Volvo respecta standartul Oeko-Tex Standard 100.

Mai interesant, Volvo XC60 a primit certificatul RRR (Refolosinta, Reciclare,Recuperare). Acesta este primul model din toata gama Volvo ce poate fi reciclat. Pentru a demonstra aceasta, producatorul trebuie sa recicleze masina, cand cea din urma nu va mai fi in stare sa functioneze.

Volvo XC60 a fost dezvaluit la Salonul Auto din Geneva, in primavara anului trecut. Vanzarile vor demara pana la sfarsitul anului 2008.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!