Prima pagină  »  Ştiri  »  Mazda BT-50 primeste un facelift
14 OCTOMBRIE 2008, 13:58
2,517
0
Mazda BT-50 primeste un facelift
De Ilie Toma
0
GALERIE FOTO (37 IMAGINI)
Din momentul aparitiei sale (mai putin de doi ani in urma), Mazda BT-50 si-a castigat popularitatea in toata lumea. Acest automobil, ce dispune de o infatisare sofisticata, poate face absolut totul – poate incarca greutati si materiale necesare, pentru a fi duse la un punct de constructie, poate duce cu usurinta placa de surf pe malul marii, si dupa toate acestea, poate reprezenta un automobil perfect pentru o seara de neuitat in oras. Cercul sau de clienti este foarte mare: de la oamenii ce se ocupa cu business-ul in mediul rural, pana la pompieri, dar si celora ce prefera un mod de viata sportiv si aventuros. De la lansare, Mazda a vandut 60.000 de unitati in toata lumea (peste 19.000 in Europa) si castigand multe nominatii, acumulate pe parcursul ultimelor 30 de luni.

Mazda lanseaza acum versiunea facelift a modelului BT-50, ce are numeroase modificari, dar totodata, pastrandu-se originalitatea atragatoare a modelului de pana acum. Modelul vine cu un design, ce reda multa sportivitate si agilitate, fiind unul dintre cei mai buni din segmentul sau. In interior se regasesc materiale calitative, ce-ti fac impresia ca te afli intr-un oarecare sedan, dar nu pick-up, iar echipamentele noi, vin sa infrunte toate conditiile zilnice necesare.

Mazda BT-50 facelift poate fi folosita atat in scopuri comerciale, car si in cele aventuroase, offroad. La dispozitia cumparatorului vor fi 3 versiune ale caroseriei: Regular Cab (pentru 2 pasageri(, Freestyle Cab (pentru 4 pasageri si Double Cab (pentru 5 pasageri), si cu suprafete de incarcare, respectiv 2.280 mm, 1.753 mm si 1.530 mm.

Puternica si placuta la condus

Mazda BT-50 va fi echipata cu acelasi motor MZR-CD de 2.5 litri common-rail, preluat de la predecesorul sau, fiind cunoscut ca un agregat puternic si econom. Este vorba de un diesel in 16 valve, DOHC, ce dispune de o turbina cu geometrie variabila si un intercooler puternic, pentru a fi in stare sa produca 143 CP si 330 Nm. Aceasta permite un feedback excelent a pedalei de acceleratie si permite automobilului sa incarce pana la 3.000 kg. De asemenea, sunt folosite multe tehnologii pentru reducerea consumul si a gazelor nocive si pentru a se incadra in normele de poluare Euro 4.

Versiunea facelift a modelului BT-50 a mostenit tractiunea spate a modelului precedent, pentru a se infrunta cu capriciile zilnice a clientilor comerciali, celor ce duc un mod de viata activ, sau ambele odata. Cutia de viteze manuala, foarte precisa, in 5 trepte, poate fi echipata atat in versiunea cu tractiune pe doua roti, cat si pe cea cu tractiune integrala. De asemenea, se foloseste si un sistem, numit ‘’Remote Free Wheel’’, ce permite schimbarea tractiunii din 2WD in 4WD la viteze de pana la 100 km/h. Multumita acestuia, s-a obtinut o mica economie de combustibil si s-a optimizat durabilitatea transmisiei.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!