Prima pagină  »  Ştiri  »  Banca Europeana de Investitii finanteaza Producatorii Europeni de Automobile
13 MARTIE 2009, 14:31
1,460
0
Banca Europeana de Investitii finanteaza Producatorii Europeni de Automobile
De Redactia PiataAuto.md
0
Banca Europeana de Investitii finanteaza producatorii europeni de automobile pentru ca acestia sa investeasca in dezvoltarea tehnologiilor ’’verzi’’. In total in jur de 7 mlrd Euro vor fi alocati in prima jumatate a anului curent, in timp ce bugetul ii va permite sa mentina asa un nivel de finantare pina in anul 2012. Intelegerea intre Banca Europeana de Investitii si producatorii europeni de automobile subliniaza importanta celor din urma pentru economia europeana.

’’Imprumutul BEI (Banca Europeana de Investitii) va contribui la indeplinirea cerintelor europene in domeniul poluarii, dar nu este suficient pentru a combate circumstantele situatiei economice. Uniunea Europeana trebuie sa abordeze cu mare grija aceasta problema fiindca risca sa faca prea putin inainte de a fi prea tirziu. Acesta nu este un act de disperare, dar o prerogativa de a asigura o industrie puternica si sanatoasa.Iar alt pas pe care ar trebui sa-l intreprinda UE, este sa evide adoptarea unei legislatii costisitoare pentru constructorii de automobile o perioada de timp.’’ a declarat Ivan Hodac, secretarul general al Asociatiei Europene al Producatorilor de Automobile (ACEA).

’’Industria constructoare de automobile este esentiala pentru economia europeana in general. Aceasta este ’’propulsorul’’ industriei de producere europene, cel mai mare angajator din Europa, si cel mai mare investitor in tehnologiile inovatoare cit si o forta exportatoare impresionanta. Cauza crizei actuale este problema obtinerii de credite, care nu are un precedent, dar si deteriorarea rapida a tuturor pietelor principale de realizare a automobilelor. Industria Europeana isi asuma responsabilitatea, acum e momentul ca politicienii Europeni sa o faca la rindul lor.’’ a mentionat acelasi Ivan Hodac.

Membrii ACEA sunt: BMW, DAF Trucks, Daimler, Fiat Grup, Ford Europa, General Motors Europa, Jaguar Land Rover, MAN, Porsche, PSA Peugeot Citroen , Renault, Scania, Toyota Motor Europa, Volkswagen si Volvo. Impreuna toti acesti producatori ofera direct 2.3 mln de posturi de munca, iar indirect suporta inca 10 mln de posturi. Anual acesti producatori investesc 20 mlrd Euro in cercetarea si dezvoltarea tehnologiilor noi, sau 4 % din vinzari.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!