Prima pagină  »  Ştiri  »  Cooperare Volkswagen - IBM
12 MARTIE 2009, 11:48
1,446
0
Cooperare Volkswagen - IBM
De Redactia PiataAuto.md
0
Cel mai mare producator european de automobile, Volkswagen, coopereaza cu cel mai mare producator mondial de computatoare, IBM. Astfel, Volkswagen se pregateste sa introduca cea mai avansata tehnologie de informare in domeniul Logisticii. Tehnologia RFID (Identificarea frecventelor radio) este deja testata timp de un an la una din uzinile germane. Acesta este un sistem ce permite schimbul de informatie cu ajutorul undelor radio. Astfel componentele si containerele ce vor fi dotate cu un emitator radio, vor fi automat inregistrate la statiile de tranzit special amenajate de-a lungul bandei rulante.

Avantajul tehnologiei RFID, este ca sa reduca efortul fizic depus in timpul procesului de identificare a marfii ce este livrata fabricii, plus la asta considerabil este minimizata utilizarea hirtiei la perfectarea numeroaselor documente cit si etichetele cu cod de bare. In total cu emitatoare radio au fost dotate peste 3.000 de containere. In timpul testelor, acestea au fost folosite la depistarea trapelor de acoperis pentru modelul Golf.

Directorul Departamentului Logistica a grupului Volkswagen, Thomas Zernechel, a fost bucuros sa mentioneze ca tehnologia RFID optimizeaza procesul de primire a bunurilor, reducindul doar la o singura etapa. Acesta simultan identifica patru containere si le inregistreaza automat in stoc. La toate acestea, sistemul a fost perfectionat sa identifice si containerele metalice, care tindeau sa interfereze undele radio. La rindul lor, cei de la IBM, au mentionat ca ambele companii au obtinut o adevarata realizare prin implimentarea sistemului RFID in industria constructoare de automobile. Principalul scop in prezent, al companiei germane, este sa implimenteze aceasta tehnologie in tot grupul Volkswagen.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!