Prima pagină  »  Ştiri  »  Inca un premiu pentru Opel Insignia, de data aceasta Red Dot
18 MARTIE 2009, 10:25
1,414
0
Inca un premiu pentru Opel Insignia, de data aceasta Red Dot
De Redactia PiataAuto.md
0
Unul din cele mai ravnite premii in materie de design, Red Dot (Punctul Rosu), a fost atribuit anul acesta producatorului german de automobile Opel, pentru modelul Insignia. Nava amiral al companiei deja este la al 14-lea premiu obtinut de la aparitia sa, dar pina acum, cel mai pretios totusi ramine ’’Masina Anului 2009 in Europa’’.

Premiul International pentru design Red Dot, este atribuit diferitor produse din anul 1955, si are loc sub egida Centrului de Design North Rhine Westphalia din orasul german Essen. Specificul premiului Red Dot, consta in acordarea acestuia de catre un juriu format din experti internationali in materie de design, care la aprecierea produselor, atrag atentia la gradul de inovatie, functionalitate si calitate. In acest an au fost inaintate spre examinare 3.231 produse, de catre 1.400 companii din 49 de tari ale lumii. Managerul principal al proiectului Red Dot, Jan Sotebeer, a tinut sa mentioneze, ca expertii internationali ce faceau parte din juriu, au avut o munca colosal de grea anul acesta in acordarea premiului, din simplu motiv al numarului mare de pretendenti. Totusi, din numele intregului juriu, acesta a tinut sa felicite din toata inima compania Opel pentru succesul obtinut.

La rindul sau, vice presedintele in materie de design al companiei GM Europe, a subliniat importanta acestui premiu pentru toti ce au contribuit la elaborarea lui Opel Insignia, fiind mai placut faptul ca acesta a fost acordat de un juriu creat din experti ce nu activeaza in industria automobilistica, ceea ce dovedeste ca Opel este pe drumul corect, prin inzestrarea modelelor sale cu un design pronuntat.

Sedan-ul de clasa medie, Opel Insignia, a fost incununat cu o serie de premii, ca ’’Masina Anului 2009 in Europa’’ ce a fost acordat de jurnalistii europeni din domeniu, ’’DesignBest’’ acordat de revista AutoBest, si nu in ultimul rind premiul atribuit de celebra emisiune de televisiune, Top Gear, ’’Automobilul Anului din Segmentul Premium’’.

Premiul Red Dot in trecut a fost acordat mai multor companii ce sunt bine cunoscute pentru design-ul inovativ, ca : Apple, Nokia. Este de mentionat faptul ca Opel, nu este la primul castig aici. Modelele Opel GT, Astra GTC si Astra G figureaza in lista premiantilor din anii trecuti, in timp ce conceptului Opel Flextreme, i-a fost acordat premiul Red Dot, de catre centrul de design din Singapore in anul 2008.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!