Prima pagină  »  Ştiri  »  Inca un prieten al naturii - Land Rover Freelander 2 TD4
18 MARTIE 2009, 17:13
2,753
0
Inca un prieten al naturii - Land Rover Freelander 2 TD4
De Redactia PiataAuto.md
0
La fabrica din Halewood,Marea Britanie, a fost produs primul Land Rover Freelander 2 TD4. Vehiculul a fost comandat de un client spaniol, si are o frumoasa culoare alba, Porcelain White. Acest Land Rover Freelander 2 TD4, este cel mai eficient Freelander la consumul de combustibil pina in prezent, si este primul SUV dotat cu sistemul inteligent Stop/Start, care a fost elaborat in cadrul programului de sustinere a tehnologiilor inginerice, numit ’’e_TERRAIN TECHNOLOGIES’’

Aceste tehnologii noi pentru Freelander au permis reducerea emisiilor CO2 cu 8 %, in comparatie cu modelul diesel Freelander 2, consumul de combustibil la fel a fost micsorat de la 7.5 litri pina la 6.7 litri de combustibil la 100 km parcursi. Iar in cadrul testelor ce au avut loc in traficul urban, acesta scadea cu pina la 20 %. In mare partea aceste date sunt posibile datorita sistemului Stop/Start. Acest sistem inteligent opreste automat propulsorul, dar pentru a nu deranja conducatorul, acesta va opri automobilul doar cind acesta stationeaza, cutia de viteze este in pozitia neutrala, iar pedala ambreiajului nu este apasata. Pentru a reporni motorul, nu este nevoie de mari eforturi, doar trebuie sa apasati pedala ambreiajului, iar starterul va readuce propulsorul la viata. Sistemul Stop & Start este activat automat de fiecare data cind automobilul este pornit, dar este prevazuta si deactivarea acestuia, daca conducatorul doreste acest lucru.

Land Rover Freelander 2 TD4 este si primul care respecta directiva europeana in domeniul recuperarii si reciclarii vehiculelor cu motor. Astfel 85 % din materialele automobilului pot fi reciclate sau reutilizate.

Phil Popham, Directorul General, a fost bucuros sa concluzioneze despre acesta, ca este primul automobil Land Rover ce se bucura de investitia enorma de 800 mln de lire sterline pentru sustinerea tehnologiilor. Astfel sistemul Stop & Start va fi disponibil standart pentru toate versiunile Freelander TD4, fara ca acesta sa aiba vreun impact asupra pretului.

Noul Freelander deja a fost intimpinat cu un feedback excelent de catre jurnalistii din domeniu, iar primele exemplare vor aparea in showroom-urile mondiale in doar citeva saptamini.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!