Prima pagină  »  Ştiri  »  Sebastian Loeb a castigat raliul Nr.50 din cariera sa
17 MARTIE 2009, 17:11
1,299
0
Sebastian Loeb a castigat raliul Nr.50 din cariera sa
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
Dupa ce exact cu o luna in urma va comunicam ca Sebastian Loeb a castigat al 49-lea raliu din cariera sa, iata ca fanii WRC (World Rally Championship), in special cei a francezului, vor fi bucurosi sa afle ca acesta a castigat a 50-lea raliu din cariera.

Cea de a treia zi al raliului cipriot, a adus echipajele inapoi in muntii Troodos. Prima etapa a zilei a fost Foini, cu o distanta de 30 km, fiind urmata de o pauza tehnica de 15 minute. Dupa aceasta, echipajele au demarat unul cite unul, in cea mai dificila etapa a raliului, Anadiou, care masoara o distanta de 40.54 km. Raliul a sfirsit odata cu intoarcerea echipajelor la Anadiou Dam. Francezul avea un avantaj de 49 secunde inainte de etapa Foini, insa acesta nu putea risca sa-l lese sa se apropie pe Mikko Hirvonen care devenea tot mai rapid.

Ultima etapa nu a adus nici un fel de surprize pentru Sebastian Loeb si Daniel Elena, ca pina la urma ei sa iasa invingatori in Raliul Ciprului, fiind pina in momentul actual al treilea raliu din trei posibile cistigate de acestia in acest sezon. Leob a declarat la sfirsit: ’’ Victoria cu numarul 50 din cariera este un lucru placut, dar pentru mine nu e altceva decit statistica. Sa spun adevarul, gindurile, imi sunt deja la raliul urmator. Raliul Ciprului a iesit bine pentru noi de la inceput pina la sfirsit. Citroen-ul C4 WRC s-a comportat bine pe tot parcursul raliului, atit pe pietris cit si pe asfalt.’’

La capitolul statistica, mai poate fi atribuit ca record, cele 13 podiumuri consecutive obtinute de echipajul format din Sebastian Loeb si Daniel Elena, care au inceput din anul 2008, odata cu Raliul Italiei. Raliul Ciprului i-a asigurat lui Loeb, un avantaj de 16 puncte in fata urmatorului clasat Mikko Hirvonen, dupa disputarea a trei etape din Camionatul Mondial de Raliuri.

Rezultatele oficiale a Raliului Cipru:

1. Loeb/Elena Citroen C4 4h50’34’’7
2. Hirvonen/Lehtinen Ford Focus 27’’2
3. Solberg /Mills Citroen Xsara 1’49’’4
4. Sordo /Marti Citroen C4 2’26’’3
5. Wilson/Martin Ford Focus 6’41’’0
6. Rautenbach /Barritt Citroen C4 11’11’’9
7. Villagra/Perez Companc Ford Focus 13’18’’5
8. Al Qassimi/Orr Ford Focus 13’44’’1
9. Sandell/Axelsson Skoda Fabia 19’36’’6
10. Araujo/Miguel Mitsubishi Lancer 19’54’’9
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!