Prima pagină  »  Ştiri  »  Soferii tineri europeni sunt prea increzatori in sistemele de navigare
11 MARTIE 2009, 14:48
1,426
0
Soferii tineri europeni sunt prea increzatori in sistemele de navigare
De Redactia PiataAuto.md
0
Pentru nimeni din noi nu este strain GPS-ul (Sistemul Global de Pozitionare), chiar daca in Republica Moldova ,in prezent, nu este disponibil acesta. Recunosc, exista unele oferte pe piata, dar acestea sunt promovate de amatori si nu ne putem baza 100 % pe ele. In timp ce noi inca nu putem dispune de tehnologia GPS, in Europa soferii sunt mult prea increzatori in ea, chiar si in situatiile cind nu e cazul. De-a lungul anilor s-au intimplat multe situatii mai putin placute din cauza sistemelor de navigare, in unele cazuri chiar cu final tragic. Dar prin acest articol nu doresc sa le accentuez pe cele tragice, doresc mai mult sa relatez cazuri stranii poate chiar hazlii, iar deja din ele va las sa deduceti singuri ca trebuie de avut grija cu aceste sisteme...

Dupa cum spuneam in lume s-au intimplat o multime de cazuri din cauza directiilor eronate oferite de GPS, iata ca in Marea Britanie o tinara ce dorea sa plece in vizita la prietenul ei, a imprumutat un GPS de la o prietena. Dupa un drum lung de aproape 200 km, aceasta a fost directionata de catre sistemul de navigare pe un traseu adiacent. Din cauza noptii care se lasase, Paula Ceely, s-a incredintat totalmente sistemului, ca la un moment dat sa se trezeasca cu o bara din metal pe mijlocul drumului. Atunci sistemul de navigare a insistat ca acesta este drumul corect. Cu ideea ca acesta stie ce face, tinara a iesit din masina sa deschida bara. Trecind cu masina putin mai in fata si dorind sa inchida inapoi bara metalica, aceasta a inteles ca sta in mijlocul caii ferate, ca dupa doar citeva secunde sa scape miraculos din fata trenului ce circula cu o viteza de 100 km/h. Spre bucuria ei, Paula Ceely, a scapat cu viata, evitind cu doar citiva centimetri impactul cu locomotiva trenului de pasageri. Nu asa de norocos a fost automobilul acesteia, care lovit de tren, a fost impins o distanta de 250 metri.

Un alt caz interesant a avut loc in Australia, unde in Iulie 2007, un barbat a demonstrat in instanta de judecata ca este nevinovat, evitind astfel pedeapsa pentru depasirea limitei de viteza. Australianul a convins instanta, aducind ca proba traseul navigational pe care l-a parcurs si timpul cu care a facut-o, astfel ca rezultat a iesit o viteza mai mica decit cea maxima prevazuta de lege.

Sistemele de navigare de multe ori a directionat soferii increzatori pe drumuri inundate de apa sau pe drumuri de tara imposibil de strabatut. Iata ca in urma unui studiu, in Marea Britanie, patru din zece conducatori auto s-au pierdut sau au ramas blocati pe trasee impracticabile.

Astfel in urma faptului ca tinerii sunt prea increzuti in sistemele de navigare, in Marea Britanie au fost schimbate testele pentru obtinerea permisului de conducere. Propunerea a fost inaintata de Agentia de Calificare a Conducatorilor Auto din aceasta tara, iar ea consta din faptul ca soferilor ce doresc obtinerea permisului de conducere, nu li se va mai spune de catre examinator directia de a vira la dreapta/ stinga sau de a merge inainte. De acum in colo, acestora li se va comunica doar punctul de destinatie finala, care va fi gara feroviara, spitalul din localitate sau alte puncte de reper. Astfel soferii singuri urmeaza sa se conduca dupa semnele de circulatie si sa reactioneze la cele ce ii directioneaza catre punctul necesar.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!