Prima pagină  »  Ştiri  »  Volvo Trucks isi reinoieste intreaga gama de motoare
12 MARTIE 2009, 08:53
1,363
0
Volvo Trucks isi reinoieste intreaga gama de motoare
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Dupa ce in ianuarie Volvo a lansat cel mai puternic camion, unul cu 700 cai putere, a venit momentul ca sa fie reinoita toata gama de motoare. Rezultatul este o serie de motoare mai puternice, mai econome, cu emisii reduse de noxe CO2 ce se conforma normelor europene de poluare EURO 5. Acum gama de motoare Volvo, cuprinde propulsoare cu o putere intre 240 si 700 cai putere.

Propulsorul D13 cu o capacitate cilindrica de 13.0 litri va fi disponibil pe versiunile Volvo FH si Volvo FM. Puterea acestui motor a crescut pina la 540 cai putere, cu 20 mai multi decit la predecesorul sau. A crescut si cuplul maxim cu 100 Nm, totalizind acum 2600 Nm disponibil la doar 1000 rpm. Acesti factori fac ca acest propulsor imens sa fie mai operational si mai raspunzator la comenzile soferului.

A mai fost lansat si un motor D11, ceea ce ar insemna capacitatea cilindrica al acestuia de 11 litri. Acest propulsor este disponibil pe Volvo FM. Acum D11 dispune de o putere mai mare pentru a face fata pentru transportul regional de marfa, constructii cit si alte activitati. Volvo D11 este oferit cu putere intre 330 si 450 cai putere, insa este cu citeva procente mai econom decit precedentul.

Al treile propulsor este Volvo D7. Motorul dat este perfect pentru camioanele de marime medie Volvo FL si Volvo FE, care datorita puterii de pina la 340 cai putere este excelent pentru distributia marfurilor cit si pentru munca grea din domeniul constructiilor.

Pentru aceste propulsoare este disponibila acum noua versiune a cutiei de viteze I-Shift, care deja este optata de catre jumatate din cumparatorii camioanelor Volvo. Datorita acesteia, soferii camioanelor vor dispune de o serie de sisteme inteligente si de un confort sporit. I-Shift va creste si tractiunea, care a devenit acum mai eficienta pe drumuri cu aderenta scazuta sau pe cele cu suprafata lunecoasa.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!