Prima pagină  »  Ştiri  »  Aveti nevoie de putere, nici o problema - Mitsubishi Lancer Evolution
27 MAI 2009, 16:12
2,264
0
Aveti nevoie de putere, nici o problema - Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-400!
De Redactia PiataAuto.md
0
GALERIE FOTO (4 IMAGINI)
A zecea generatie a modelului Lancer isi intareste pozitia prin lansarea celei mai rapide versiuni de serie Lancer, care va ’’linisti’’ orice inebunit de viteza odata si pentru totdeauna. Noul model este mult mai puternic, mai agresiv si foarte nelinistit, interesant, ce vor face acum proprietarii de Lancer Evo X?

Sa incepem cu exteriorul… Noul Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-400 arata de parca ar fi scapat chiar acum de pe circuitele de curse, iar numeroasele parti din fibra de carbon, prizele de aer din bara de protectie fata si din capota nu fac decat sa ii ofere un stil extrem de agresiv. Bara de protectie fata este faurita in totalitate din material compozit, ce incorporeaza si grila radiatorului ’’Jet Fighter’’ care la fel dispune de elemente din fibra de carbon. Agresivitatea mai este sugerata si de ’’privirea’’ infricosatoare data de farurile fata, cat si de pozitia ’’nasului’’ mai jos cu 30 mm. Pragurile laterale sunt si ele din materiale usoare compozite, iar bara de protectie spate este restilizata si incorporeaza acum un difuzor de aer ultra usor din fibra de carbon. Iar pentru ca automobilul sa fie tinut cat mai bine la viteze mari pe asfalt, Lancer Evolution FQ-400 mai este dotat cu spoiler-ul spate si difuzorul de aer din partea superioara a lunetei. In spatele discurilor de 18 inch din aliaj usor cu noua spite, sunt ’’ascunse’’ franele Alcon care fac tot posibilul ca prin intermediul pneurilor Toyo Proxes R1R sa opreasca bolidul in timp minim chiar si de la viteze mari.
Ca sa nu prelungesc prea mult preludiul, sa trecem la partea cea mai interesanta… Inchipuiti-va un lucru… Ce ar fi daca ati lua o herghelie de 403 cai absolut turbati si nestapaniti si ia-ti baga sub capota unui automobil cu tractiune integrala? Va spun eu ce… Ve-ti obtine o acceleratie 0-100 km/h de doar 3.8 secunde, o viteza maxima limitata electronic la 250 km/h si un cuplu maxim de 525 Nm, iar toate aceste date sunt posibile datorita, atentie, unui propulsor turbo aspirat de doar 2.0 litri MIVEC! Ca sa va demonstrez ca japonezii au creat o minune, va pot aduce ca comparatie Mercedes Benz CL 65 AMG care chiar daca face parte dintr-o alta clasa, are sub capota un imens propulsor de 6.0 litri bi-turbo, ce ii permite o accelerare de 4.4 secunde, cred ca nu mai este nevoie de comentarii?!

Dupa cum spuneam, Mitsubishi Lancer Evolution X FQ-400 este cu tractiune integrala permanenta S-WAC (Super-All Wheel Control). Aceasta este combinata cu o serie de sisteme ce asigura atat performantele uluitoare, cat si siguranta pasagerilor, ele fiind : Active Stability Control, Active Centre Differential, Active Yaw Control si Sport ABS care ii ofera lui FQ-400 o abilitate uimitoare de abordare a virajelor, de tractiune si aderenta. In dependenta de conditiile de drum, conducatorul poate selecta direct de pe volanul multi-functional unul din cele trei suprafete de rulare : Asfalt (Tarmac), Pietris(Gravel) sau Zapada (Snow).

A venit si timpul sa vorbim despre interior… Lux aici nu ve-ti gasi, dar cred ca nimeni nici nu spera sa o faca. Scaunele sport Recaro vor face ca pasagerii sa nu se lipeasca cu fata de geamuri in cazul virajelor abordate in viteza, iar pentru un automobil cu astfel de performante, care a incercat sa scape de greutate, Lancer Evo FQ-400 este dotat cu o sumedenie de sisteme ca conectarea telefonului mobil prin intermediul tehnologiei hands-free Bluetooth, radio cu CD si cu memorie de 30 GB, sistem de navigare prin satelit cu DVD s.a, iar pentru persoanele ce nu doresc sa fie vazute de ochii lumii sunt oferite si geamurile fumurii.

Reesind din faptul ca Lancer-ul a obtinut 5 stele la testele de siguranata EuroNCAP, Mitsubishi nu a ignorat nici de cum siguranta pasagerilor din Lancer Evo X FQ-400. In asa mod aceasta este asigurata de cele 7 airbag-uri si de numeroasele sisteme de siguranta activa, dar si de caroseria intarita cu bare de protectie incorporate in usile laterale.

Mitsubishi Lancer Evolution FQ-400 este o adevarata opera de arta japoneza, de asta cu siguranta ne-am dat seama, este o masina care chiar daca este pe placul multora din noi, nu poate fi stapanita chiar de fiecare. Este o masina pentru barbatii adevarati, ce ofera senzatii mult mai mari decat cele oferite de fratele sau mai mic Lancer Evo X si de ce nu, decat alti bolizi italieni sau germani.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!