Prima pagină  »  Ştiri  »  Patru studenti au construit un roadster pentru lucrarea de licenta
24 IUNIE 2009, 09:06
1,741
0
Patru studenti au construit un roadster pentru lucrarea de licenta
De Ilie Toma
1
Absolvirea universitatii este, fara indoiala, un moment important, iar teza de licenta se presupune a fi o demonstratie clara a pregatirii profesionale a unui absolvent. Patru studenti ai Facultatii de Mecanica din Iasi si-au pus in aplicare un plan pe cat de original, pe atat de impresionant: au construit de la zero, timp de 6 luni, un roadster unicat pentru lucrarea lor de licenta! Cei patru au fost consiliati si de catre profesorul lor in procesul de constructie a superbului roadster, iar denumirea primita de acesta este DV/DT – o denumire care provine de la formula acceleratiei.

Desi ca aspect roadsterul aduce cu mult a un Caterham 7 britanic (sau Lotus, ca sunt foarte aproape), motorul care o propulseaza este unul de marca BMW de 1796 cm cubi (denumire de cod M40B18) si patru cilindri, care, in forma sa standard, dezvolta 115 cai-putere. Cuplul maxim produs de motor se cifreaza la 165 Nm, iar, din lipsa de spatiu, cei patru studenti au fost nevoiti sa renunte la ventilatorul de racire... Greutatea rezultata a masinii este de 600 kg, iar injectia motorului este asigurata de un sistem Bosch Motoronic 1.3.

Studentii de la Mecanica nu au uitat insa si de aspectul masinii, conferindu-i acesteia o superba nuanta de albastru metalizat, si instaland un sistem de evacuare dubla laterala.

Cu o astfel de mostra pentru lucrarea de licenta, studentii au fost nevoiti sa isi prezinte ultimii lucrarea – nu de alta, dar roboteii si cutiutele colegilor nu ar fi putut rezista concurentei unui roadster unicat adevarat. Un fapt este cert: cei patru studenti si-au asigurat o premisa exceptionala pentru o cariera de succes in tabara producatorilor de automobile!
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!