Prima pagină  »  Ştiri  »  BMW M3 devine mai eficient, dar si mai dinamic!
15 FEBRUARIE 2010, 19:29
1,509
0
BMW M3 devine mai eficient, dar si mai dinamic!
De Constantin Mihalachi
1
GALERIE FOTO (8 IMAGINI)
Tendinta constructorilor de automobile de a crea modele cat mai ecologice, atinge putin cate putin si segmentul sport car-urilor… Iata dupa ce Ferrari si Porsche au anuntat ca vor cocheta cu tehnologiile “verzi”, bavarezii de la BMW anunta ca legendarul M3 se va face cu sistemul BMW Efficient Dynamics. In asa mod, toata gama BMW M3 (coupe, sedan si cabrio) va fi dotata in consecinta cu sistemul Auto Start Stop! Insa este si o alta noutate ce va bucura fanii M3 – noul model va putea beneficia de pachetul dinamic “Competition Package”, disponibil din primavara anului 2010.

Puterea bolidului va fi asigurata de V8-ul pregatit de specialistii BMW Motorsport ce emite 420 cai-putere. De acum in colo M3 va fi dotat cu sistem Auto Start Stop, care va opri acest propulsor imens in ambuteiaje sau la culoarea rosie a semaforului pentru a micsora consumul de combustibil si nivelul emisiilor CO2 cu 8 %, sau ceea ce ar insemna 24 g/km.

De sistemul Auto Start Stop vor beneficia atat versiunile cuplate la cutia cu dublu ambreiaj si 7 rapoarte Drivelogic, cat si cutia manuala cu 6 trepte. In asa mod, versiunile sedan si coupe vor demonstra acelasi consum de combustibil: 11.2 l/100km (automat), 12.4 l/100km (manual), in timp ce BMW M3 Convertible va consuma 11.5 l/100km (automat) sau 12.7 l/100km (manual).

Cat priveste pachetul dinamic “Competition Package”, acesta va fi disponibil doar pe versiunile coupe si sedan, oferind un spectru larg de individualizare pentru M3. Aici vorbim de suspensia cu noi setari, scazuta cu 10 mm in comparatie cu cea standart, si jantele de 19 inch in stilul celor de pe M3 CSL E46. Adaugator setarilor standart al sistemului EDC, cel care regleaza rigiditatea amortizatoarelor, este disponibil un nou regim – Sport.

In randul accesoriilor oferite de “Competition Package” mai poate fi regasit spoiler-ul fata/spate din carbon ce au rolul de a creste forta de apasare la viteze inalte. La fel, incepand cu primavara anului 2010, va fi oferit si acoperisul din carbon, in stilul renumitului BMW M3 CSL E46, versiune limitata doar la 1.400 exemplare.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!