Prima pagină  »  Ştiri  »  Brabus GL 63 Biturbo. 0-300 km/h NO PROBLEM!
16 FEBRUARIE 2010, 16:53
1,358
0
Brabus GL 63 Biturbo. 0-300 km/h NO PROBLEM!
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (9 IMAGINI)
Cunoscut in lumea intreaga ca unul din cei mai inraiti fani ai produselor companiei Daimler AG (Mercedes-Benz, Smart, Maybach) pe care periodic le perfectioneaza dupa propriul plac, atelierul Brabus a mai lansat de curand un model la care cu siguranta vor visa toti adolescentii privindu-i formele agresive atarnate pe peretele din dormitor. Este vorba de noul Brabus GL 63 Biturbo – model care chiar daca cantareste in jur de 2.000 kg, il putem atribui cu usurinta la categoria bolizilor de lux.

Vizual, noul Brabus GL 63 Biturbo se deosebeste cu ajutorul kit-ului aerodinamic WIDESTAR, cel care a petrecut foarte multe ore in tunelul de aer cu scopul de a obtine un coeficient cat mai redus. Tot exteriorul este practic impanzit de prize de aer, unde fiecare in parte isi ofera aportul personal la performanta generala a SUV-ului, avand drept scop “inundarea” cu aer rece a propulsorului sau a franelor. Pentru stabilitate cat mai buna la viteze inalte, Brabus a dotat GL 63 Biturbo cu numeroase spoilere si eleroane ce se lupta din rasputeri ca acest bolid neinfricat sa nu-si ia zborul.

In acelasi timp si sistemul de franare a fost adaptat la posibilitatile SUV-ului, astfel acesta presupune discuri perforate de marimea 380 x 36 mm pe fata si 355 x 28 mm pe fata, unde fiecare este dotat cu cate 12 pistoane din aluminiu pe fata, si 6 pistoane de aluminiu pe spate.

Sub capota lui Brabus GL 63 Biturbo nu se afla cum va-ti fi asteptat un motor de tip V 12, ci un propulsor mai mic, dar foarte de agil – un V8 preluat de pe modelul ML 63 AMG, modificat si dotat de inginerii Brabus cu alte turbine, mult mai puternice.

In asa mod, puterea propulsorului a crescut pana la 650 cai-putere ( 140 cai) si dispune acum de un cuplu maxim imens de 850 Nm ( 220 Nm) disponibil intre 3.000 si 5.500 rpm. Fiind cuplat la cutia modificata SPEEDSHIFT 7G-TRONIC, Brabus GL 63 Biturbo reuseste sa accelereze pana la 100 km/h in doar 4.7 secunde (5.0 secunde Mercedes-Benz ML 63 AMG), in timp ce viteza maxima este limitata la uimitorii 300 km/h.

Puterea propulsorului in continuare este transmisa pe toate rotile de catre tractiunea integrala, iar de cresterea stabilitatii la viteze colosale au grija jantele forjate Brabus Monoblock E PLATINUM incaltate cu anvelope Pirelli sau YOKOHAMA cu dimensiuni 305/30 R23, cat si suspensia AIRMATIC ce a fost micsorata cu 30 mm.

O poza cu interiorul noului Brabus GL 63 AMG ar merita sa stea langa explicatia cuvantului “lux” din dictionare, aici fiind prezente cele mai exclusive materiale ca pielea Mastik sau Alcantar, insertiile din lemn natural, sistemul multimedia pentru pasagerii randurilor 2 si 3 ce presupune ecrane de 7 inch si player-e DVD pentru fiecare in parte. De fapt, in dependenta de dorinta clientilor care vor fi deacord sa se desparta cel putin cu 368.000 Euro, GL 63 Biturbo poate fi dotat cu absolut orice, atelierul Brabus necunoscand limite in acest domeniu.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!