Prima pagină  »  Ştiri  »  Peugeot urmeaza sa dezvaluie la Geneva un nou concept – “5
16 FEBRUARIE 2010, 12:20
1,527
0
Peugeot urmeaza sa dezvaluie la Geneva un nou concept – “5 by Peugeot”
De Constantin Mihalachi
0
Dupa ce in Ianuarie 2010 Peugeot lansa conceptul SR1, cel care prevestea noua fata a marcii franceze, Peugeot anunta prezentarea unui alt prototip, de aceasta data “5 by Peugeot”. Noul model are practic acelasi scop, cel de a ne sugera cum vor arata in viitorul apropiat modelele Peugeot. Chiar daca nu se mentioneaza daca “5 by Peugeot” va iesi vreodata de pe linia de asamblare, producatorul ne demonstreaza prin intermediul prototipului ca ar putea oferi cu usurinta in viitor un model competitiv in clasa automobilelor de lux.

La fel ca in cazul lui SR1, si “5 by Peugeot” merita toate cuvintele de lauda datorita design-ului patrunzator si foarte atractiv. Contururile de la exterior curg lin si fara intrerupere spre spatele conceptului. Blocurile optice LED ii ofera lui “5 by Peugeot” un look putin furturistic, dar in acelasi timp foarte apropiat de tendintele moderne. Dimensiunile generoase (lungime – 4.860 mm, latime - 1.880 mm, inaltime - 1.420 mm si ampatament – 2.815 mm) denota aspiratiile companiei catre segmentul automobilelor de lux, cele care ar putea sa devina realitate in viitorul apropiat, mai ales ca francezii au scos din planurile de viitor modelul 607.

Totusi unele sisteme prezente pe “5 by Peugeot” vor putea fi regasite in scurt timp si pe alte modele de serie Peugeot. Mai exact in anul 2011 va fi lansata pe modelul 3008 unitatea hibrid de propulsie Peugeot Hybrid 4 cu care este dotata si “5 by Peugeot”, cea care are la baza un propulsor diesel 2.0 litri HDi cu 163 cai-putere, ce va fi combinat cu electro-motorul de 37 cai-putere ce va fi amplasat pe puntea spate. In asa mod Peugeot 3008 se va bucura in caz de necesitate de tractiune integrala, dar si de un consum de combustibil scazut – 3.8 litri/100km si emisii CO2 de 99 g/km.
GALERIE FOTO (15 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!