Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera mondiala: Citroen DS High Rider Concept – viitorul DS4?
12 FEBRUARIE 2010, 16:09
1,349
0
Premiera mondiala: Citroen DS High Rider Concept – viitorul DS4?
De Constantin Mihalachi
0
Cu putine momente in urma, Citroen a dezvaluit primele imagini cu noul concept pe care urmeaza sa-l prezinte la Salonul Auto de la Geneva. Numit DS High Rider Concept prototipul se pare ca ne informeaza de cum urmeaza sa arate viitorul DS4, fratele mai mare al compactului DS3, model ce a derivat la randul sau din conceptul ce a facut furori la editia de anul trecut al aceluiasi salon - DS Insight.

Noul Citroen DS High Rider demonstreaza o aparenta ce pare sa combine liniile unui coupe cu ale unui crossover de mici dimensiuni (4.26 metri lungime, 1.82 metri latime si 1.48 metri inaltime). La fel ca noul Citroen C3, parbrizul lui DS High Rider continua pe acoperis pana deasupra ocupantilor fata, crescand astfel considerabil sentimentul de spatiozitate la interior. Anume acest aspect a interesat foarte mult inginerii, care si-au dorit dimensiuni compacte, dar care in acelasi timp sa ofere mult spatiu pasagerilor.

Extrem de interesanta este si unitatea de propulsie al noului DS High Rider Concept, care este formata dintr-un diesel HDi DPFS si un electro-motor amplasat pe axul spate si ce pune in miscare puntea spate, oferindu-i astfel lui DS High Rider tractiune integrala in anumite conditii, spre exemplu in cazul depasirilor.

In concluzie, pentru al doilea an consecutiv Citroen dezvaluie la Geneva un concept absolut formidabil cu design irezistibil. Cel putin eu am speranta ca acesta va iesi in viitor de pe linia de asamblare a uzinelor Citroen, si se pare ca exista mari sanse ca acesta sa fie numit DS4, model ce probabil va dispune si de o versiune hibrid.
GALERIE FOTO (7 IMAGINI)
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!