Prima pagină  »  Ştiri  »  Premiera mondiala: Honda CR-Z debuteaza la Geneva
12 FEBRUARIE 2010, 11:45
1,314
0
Premiera mondiala: Honda CR-Z debuteaza la Geneva
De Constantin Mihalachi
0
GALERIE FOTO (3 IMAGINI)
Versiunea europeana al noului hibrid coupe Honda CR-Z urmeaza sa-si faca debutul la Salonul Auto de la Geneva ce se va desfasura luna viitoare. Vanzarile noului model vor incepe in vara acestui an, iar preturile pentru acesta urmeaza sa fie dezvaluite la Geneva.

Honda CR-Z reprezinta un vehicul compact ce dispune de formele unui coupe, care este propulsat de o unitate hibrid formata din propulsorul 1.5 litri i-VTEC si sistemul Honda IMA Hybrid, care este cuplat in premiera la cutia manuala cu 6 rapoarte. Consumul noului model este de doar 5.0 litri la 100/km, in timp ce emisiile de CO2 nu trec cota de 117 g/km CO2.

Honda CR-Z ofera conducatorului posibilitatea de a alege intre 3 moduri, care ulterior schimba comportamentul automobilului in dependenta de stilul de mers. Atunci cand se opteaza pentru regimul SPORT, acceleratorul raspunde mai agil la comenzile conducatorului, iar sistemul hibrid IMA ofera si mai multa putere. Modul ECON (Economy) opteaza pentru un consum cat mai redus de combustibil, limitand astfel puterea propulsorului, cat si a sistemului de aer conditionat. In restul timpului conducatorul poate opta pentru modul NORM (Normal) care balanseaza automobilul cat mai optim intre performanta, eficienta si emisiile de CO2.

Pana si sistemul de iluminare a instrumentelor de bord are scopul de a ghida conducatorul sa conduca cat mai econom. Sistemul conlucreaza cu cele 3 moduri ce pot fi selectate, iar astfel isi poate schimba culoarea intre rosu, albastru si verde in dependenta de modul ales – SPORT, NORM sau ECON.

Pe langa CR-Z, Honda va mai prezenta la Geneva noul FCX Clarity – vehicul electric cu zero emisii, cat si noul CR-V, Jazz, Insight, Civic, Civic Hybrid si Accord.
COMENTARII (0)
Fiţi primul care comentează această ştire!
COMENTARIUL MEU
Trebuie să fiţi logat pentru a putea comenta
Logare | Înregistrare
Înapoi
Ştiri după categorii
    Logare PiataAuto.md
Login:
Parola:
Memorizeaza-ma
Ai uitat parola?
Eşti nou aici? Atunci înregistrează-te!